Litecoin koers

Nepnieuws vanuit China zorgt voor Bitcoin daling

Bloomberg heeft vandaag ronduit nep ‘breaking news’ gepubliceerd waardoor de Bitcoin koers daalde met meer dan $3.500, van $45.000 naar $41.300 op het moment van schrijven.

Zoals hierboven te zien is, zei Bloomberg, zonder te linken naar een bron, “de Chinese centrale bank zegt dat alle cryptocurrency-gerelateerde transacties illegaal zijn.” Dit is echter niet waar, wat de centrale bank van China echter wel zei is slechts een herhaling van wat ze in 2017 al zeiden:

“Virtuele valuta-gerelateerde zakelijke activiteiten zijn illegale financiële activiteiten. Het uitvoeren van juridische valuta en het wisselen van virtuele valuta, het wisselen van transacties tussen virtuele valuta, het kopen en verkopen van virtuele valuta als centrale tegenpartij, het verstrekken van informatiebemiddelaar en prijsbepalingsdiensten voor transacties in virtuele valuta, financiering van tokens, derivatentransacties van virtuele valuta en andere zakelijke activiteiten met betrekking tot virtuele valuta die worden verdacht van illegale verkoop van tokens en tickets, ongeoorloofde openbare uitgifte van effecten, illegale exploitatie van futures-activiteiten, illegale fondsenwerving en andere illegale financiële activiteiten zijn ten strengste verboden en resoluut verboden in overeenstemming met de wet. Degenen die gerelateerde illegale financiële activiteiten uitvoeren, vormen een misdrijf, zullen worden onderzocht op strafrechtelijke aansprakelijkheid in overeenstemming met de wet.”

Dit is al vijf jaar hun standpunt en er is niets veranderd, behalve dat ze zeggen dat mensen in China die buitenlandse bedrijven helpen die cryptodiensten aan de Chinezen leveren, mogelijk worden onderzocht.

Desalniettemin, heeft het ‘nepnieuws’ zich verspreidt als een lopend vuurtje en de Bitcoin koers daalde flink. Als gevolg hiervan reageerden verschillende cryptocurrency-specialisten op de overreactie van de markt. Zo zei de Nederlander Michaël van de Poppe het volgende:

“Markten reageren altijd zo heftig op FUD. Indrukwekkend.”

Hij ging verder met het volgende:

“Geweldig.

▫️ Opties vervallen vandaag inclusief driemaandelijkse expiratie.
▫️ China nep FUD wordt opnieuw geladen.

Alle ingrediënten om handelaren weer uit de markt te spoelen.”

Er is dus een enorme kans dat een FUD wordt geplant om chaos in de crypto-ruimte te creëren, zodat sterke handen zich meer ophopen. Deze rapporten over het beperken van bepaalde activiteiten in China zijn vrij oud en daarom heeft de crypto-ruimte al gereageerd met opmerkelijke dalingen. Het nieuws is dus in feite al ingeprijsd.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN