Snoop Dogg onthult dat hij achter Twitter-account zit met ruim $17 miljoen aan NFT’s

De bekende Amerikaanse rapper Snoop Dogg heeft een verrassende onthulling gedaan die de NFT-markt op zijn kop heeft gezet. De rapper kondigde namelijk aan dat hij de persoon is achter een anoniem Twitter-account die miljoenen dollars uitgegeven heeft aan het verkrijgen van een zeer waardevolle NFT-verzameling.

Afgelopen maandag tweette Snoop Dogg naar zijn 19 miljoen volgers dat hij Cozomo de’ Medici is, een pseudonieme NFT-verzamelaar die zich in augustus bij Twitter heeft aangesloten. Cozomo heeft de afgelopen weken flink getweet tijdens zijn NFT-reis en besprak de grote sommen geld die zijn uitgegeven aan populaire NFT-collecties, terwijl hij een diepgaand begrip van de markt liet zien.

Snoop creëerde zijn NFT-gerichte Twitter-persoonlijkheid niet in het openbaar, gekoppeld aan zijn bestaande sociale-mediakanalen. Voordat hij ervoor koos om het gisteren aan de wereld te onthullen, was het eerst een pseudoniem account, zonder duidelijke banden met de rapper.

Als we dieper in de portemonnee van Cozomo de’ Medici duiken, dan is duidelijk te zien dat het voormalige anonieme account van Snoop Dogg al een flinke collectie op heeft weten te bouwen. Zo bezit de portemonnee al meer dan $17 miljoen aan verzamelobjecten, volgens de portfolio-schattingstool van DappRadar.

De collectie wordt aangevoerd door negen CryptoPunks, waarbij de meest waardevolle NFT’s van de profielfoto worden geschat op $4,6 miljoen op basis van de huidige marktprijzen. De portemonnee heeft ook 10 Meebits NFT’s – de 3D-avatars gemaakt door Larva Labs, de makers van CryptoPunks – evenals een aantal verschillende NFT’s uit de generatieve artworkreeks, Art Blocks. Bovendien bezit de portemonnee van Cozomo de Snoop x Nyancat NFT, die Snoop Dogg momenteel gebruikt als zijn profielfoto.

Snoop lijkt echter ook de eigenaar te zijn van verschillende Rocket Factory NFT’s van Tom Sachs, dezelfde collectie waar Budweiser een NFT van gekocht heeft. En net als Budweiser, die ontdekte dat zijn portemonnee werd overspoeld met allerlei willekeurige NFT’s toen het adres eenmaal openbaar was gemaakt, heeft Cozomo’s portemonnee sinds gisteren een gestage stroom van excentrieke verzamelobjecten ontvangen.

Ondertussen tweette het account van Cozomo gisteren dat het niet langer zou praten over de echte persoon achter het pseudoniem. Hij tweette het volgende:

“Aangezien mijn bekendheid aanzienlijk is, zal de tweet ongetwijfeld worden ontdekt. Degenen die nieuwsgierig zijn naar mijn identiteit zullen het snel weten. Degenen die er niets om geven, of gewoon liever niet weten wat de bron van mijn enorme roem en fortuin is, doen misschien gewoon geen onderzoek. Ik zal dit account gericht houden op NFT’s en dit hier niet opnieuw vermelden.’

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!