Vastgoedbedrijf accepteert Bitcoin voor winkelpanden in Manhattan

De acceptatie van Bitcoin (BTC) blijft groeien. Het in New York gevestigde vastgoedbedrijf Magnum Real Estate Group heeft namelijk aangekondigd dat het Bitcoin accepteert als betaalmiddel. Magnum Real Estate zal Bitcoin aannemen als betaling voor drie winkels in Manhattan ter waarde van $29 miljoen.

De winkels op 385 First Avenue, ook bekend als CODA, zijn gelegen in het luxe deel van Manhattan. De winkels worden momenteel verhuurd aan M&T Bank, restaurant Mighty Pita en kliniek ProHEALTH Urgent Care. De kopers van de winkels krijgen onmiddellijk toegang tot cashflow, omdat alles al is gebouwd en ook al inkomsten genereert, aldus de ontwikkelaar. 

De verkoop zal worden verwerkt door betalingsverwerker Bitpay. Daarnaast zal Bitpay 1% in rekening brengen voor het verwerken van de transactie.

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

De Managing Partner van Magnum Real Estate, Ben Shaoul, zei het volgende over de mogelijkheden die cryptocurrencies bieden:

“We zijn een pionier in Bitcoin transacties en zien een toekomst waar veel meer transacties kunnen worden gedaan met behulp van blockchain.”

Shaoul gaf verder aan dat zijn bedrijf ervaring heeft met digitale activa, aangezien het eerder appartementen heeft verkocht via deze betaalmethode. Magnum Real Estate group heeft op dit moment circa $4 miljard aan onroerend goed in het portfolio.

Duurste transactie ooit met Bitcoin

Als iemand er $29 miljoen voor betaald, dan zou het de duurt transactie in de vastgoedsector zijn die met crypto is gekocht. Op dit moment behoort een luxe penthouse in Miami Beach tot de duurste aankopen met Bitcoin. Een anonieme koper betaalde $22,5 miljoen aan BTC voor het appartement.

Shaoul merkte verder op dat hij verwacht dat er dit jaar nog ongeveer twee of drie extra transacties in Bitcoin gedaan zullen worden. Of die de de duurste transactie op dat moment zullen overtreffen is nog maar de vraag. Volgens Shaoul is er in ieder geval flinke interesse in luxe huizen zoals penthouses in Miami, flats in New York City en herenhuizen in Beverly Hills.

Het gemak van cryptobetalingen

Sonny Singh, Chief Commercial Officer van BitPay, benadrukte het gemak die cryptocurrencies bieden en zei dat potentiële kopers uit alle delen van de wereld, inclusief die uit Hong Kong of het vasteland van China, Bitcoin kunnen gebruiken om het onroerend goed te kopen:

“Het mooie van crypto is dat het een wereldwijd digitaal bezit is. De koper scant gewoon een QR-code om te betalen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!