Alibaba NFT

OpenSea medewerker gebruikt voorkennis en verkoopt NFT’s met aanzienlijke winsten

Nate Chastain, hoofd van productontwikkeling bij OpenSea, wordt ervan verdacht dat hij voorkennis heeft gebruikt om te profiteren van de verkoop van verschillende non-fungible tokens (NFT’s) op OpenSea. Chastain zou NFT’s hebben gekocht voordat ze op het platform werden getoond en verkocht ze later met winst nadat hun waarde steeg.

Op het moment dat OpenSea een bepaalde artiest op de voorpagina promoot, stijgt de waarde van de NFT van de artiest meestal aanzienlijk. Je kunt het vergelijken met wanneer een altcoin op grote crypto-exchanges zoals Coinbase of Binance worden toegevoegd. De geruchten gaan dat Chastain vooraf wist dat bepaalde NFT’s op de voorpagina zouden worden vermeld en deze vertrouwelijke informatie gebruikte voor persoonlijke doeleinden.

Het bedrijf schreef het volgende in een verklaring:

“Gisteren hebben we vernomen dat een van onze medewerkers items heeft gekocht waarvan ze wisten dat ze op onze voorpagina zouden worden weergegeven voordat ze daar in het openbaar verschenen. Dit is ongelooflijk teleurstellend. We willen duidelijk maken dat dit gedrag niet onze waarden als team vertegenwoordigt.”

OpenSea is wereldwijd de grootste marktplaats voor het kopen en verkopen van NFT’s. Het platform werd op 20 december 2017 opgericht door Devin Finzer en Alex Atallah in New York.

OpenSea medewerker betrapt via on-chain gegevens

Twitter gebruiker Zuwu plaatste een tweet over hoe hij de activiteiten van Chastain betrapte. Klaarblijkelijk had Zuwu on-chain gegevens geanalyseerd, waarbij hij een paar geheime portefeuilles opmerkte die meerdere NFT’s kochten vlak voordat ze op de voorpagina van OpenSea werden vermeld. Deze portefeuilles werden gebruikt om tal van NFT’s te kopen van projecten zoals Dailydust Collection en Lurk Loves You.

Zo is er een transactiegeschiedenis gevonden van de aanbevolen NFT, Spectrum Of A Ramenfication van Dailydust. Hierbij zien we dat het 0x7942-adres de NFT kocht voor 0,25 ETH om 5:05 UTC op 14 september. Niet veel later plaatste OpenSea een bericht op Twitter met de aankondiging van de preview van Spectrum Of Ramenfication van Dailydust.

Na de aankondiging van OpenSea op Twitter schoot de prijs van de NFT direct omhoog. Het 0x7942-adres verkocht de NFT voor 1,5 ETH om 5:26 UTC, met een winst van 500%. Het adres kocht en verkocht ook andere NFT’s door Dailydust voor vergelijkbare opbrengsten. 

Verdere analyse verzameld door BlockBeats en gepubliceerd op 8BTC suggereert dat Chastain meermaals 19 ETH ter waarde van ongeveer $65.000 heeft geprofiteerd van handel met voorkennis in NFT’s.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN