Salesforce Lition blockchain

Solana is weer online, na storing van 16 uur

De betaversie van het mainnet van Solana (SOL), een van de snelgroeiende blockchain-netwerken, stond meer dan 16 uur tot stilstand na een enorme toename van de transactiebelasting op het netwerk. Dit incident veroorzaakte voor wat zorgen bij Solana-gebruikers, gezien het project pronkte met de robuuste eigenschappen van het netwerk. Op dit moment is het Solana-netwerk echter succesvol geüpgraded en opnieuw opgestart.

Het Solana-team tweette een paar uur geleden dat de validatorgemeenschap het netwerk met succes kon herstarten, terwijl een netwerkupgrade naar 1.6.12 werd gestart. Het algehele netwerk, inclusief gedecentraliseerde applicaties (DApps), block explorers en ondersteunende systemen, zal naar verwachting binnen enkele uren weer als normaal werken. Het tweette het volgende:

Wat is er met het Solana-netwerk gebeurd?

Volgens het team stegen de transacties op de Solana Mainnet Beta dinsdag tot 400.000 TPS, wat resulteerde in een enorme belasting van de blockchain. Dit verstopte de transactieverwerkingswachtrij en dwong het netwerk om te forken, aangezien het geen prioriteit had voor netwerkkritieke berichten. Als gevolg daarvan moesten veel nodes op het Solana-netwerk offline gaan omdat dit leidde tot overmatig geheugengebruik.

De validatorgemeenschap stemde ermee in om het netwerk opnieuw op te starten na mislukte pogingen om het netwerk destijds te stabiliseren. Het netwerk is opnieuw opgestart en alle gerelateerde protocollen zullen de komende uren herstellen.

De prijs van Solana kelderde na het incident van gisteren. SOL daalde met meer dan 14 procent, van $168,33 naar $144,15 in de afgelopen 24 uur, voornamelijk veroorzaakt door het nieuws over netwerkstoringen. Op het moment van schrijven handelde SOL op $160,17 op CoinMarketCap, met een marktkapitalisatie van meer dan $47 miljard.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN