LTC

Litecoin koers stijgt en crasht vervolgens vanwege nep Walmart nieuws

De Litecoin (LTC) koers steeg gisteren aanzienlijk en dit had alles te maken met het nieuws dat de grote Amerikaanse keten Walmart een samenwerking aangegaan zou zijn met LTC. Helaas voor alle Litecoin fans, bleek het nieuws nep te zijn.

LTC zag zijn koers gisteren met meer dan 30% stijgen en steeg boven $230. Kort daarna stortte de Litecoin koers weer in toen duidelijk werd dat het persbericht nep was. LTC verloor alle winsten binnen enkele minuten en keerde terug naar $175.

Litecoin koers
Bron: TradingView

Een tweet van het officiële LTC Twitter-account leek het nieuws ook te bevestigen, maar werd kort daarna weer verwijderd. Een aantal cryptocurrency influencers twitterden dat het nieuws nep was. 

Eén persoon was erachter gekomen dat de naam ‘WALMART-CORP.COM’, het e-mailadres dat wordt gebruikt in het persbericht van globenewswire.com, niet naar een officiële website ging.

De Litecoin foundation plaatste het volgende bericht gisteren op Twitter:

“De Litecoin Foundation is geen samenwerking aangegaan met Walmart.”

Niet veel later plaatste de Litecoin foundation gisteren het volgende op Twitter en zei:

“Een officiële verklaring met betrekking tot het valse nieuws van vandaag – Charlie Lee zal vandaag om 14.00 uur PST live op Bloomberg zijn om het onderwerp aan te pakken.”

In de verklaring zegt de Litecoin Foundation het volgende:

“We vinden dat we iets moeten zeggen over het recente valse nieuws dat de Litecoin Foundation een officieel partnerschap heeft aangekondigd. Dit is niet het geval en we hebben geen informatie over waar dit idee of de publicatie aan de pers vandaan kwam. De Litecoin Foundation is geen enkele samenwerking aangegaan met Walmart.”

“Een neppersbericht, dat officieel leek te zijn, werd vanmorgen verspreid via Global Newswire. Het is niet ons beleid om een partnerschap op zo’n manier los te laten. Wat betreft de citaten in het artikel zelf, ook deze zijn verzonnen en niet afkomstig van Charlie Lee, de maker van Litecoin en algemeen directeur van de Litecoin Foundation.”

“Verschillende media, waaronder Reuters, hebben het verhaal eerst verteld en als reactie daarop was een van onze sociale media-teamleden een beetje te gretig en deelde het verhaal vanaf het Litecoin Twitter-account. Dit werd snel verwijderd en we hebben stappen ondernomen om toekomstige problemen op te lossen. Ons marketingteam heeft gereageerd op vragen dat dit inderdaad onjuist is.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN