Cardano mainnet lancering

Cardano’s smart contract lancering staat om de hoek

Input Output Honk Kong (IOHK), het ontwikkelingsbedrijf achter het bekende blockchain-project Cardano (ADA), kondigde onlangs aan zijn 180.500 Twitter-volgers aan dat het team met succes de implementatie van de hard fork op het mainnet had voorgesteld. Dit betekent dat de langverwachte smart contracts aankomende zondag om ongeveer 23:44 Nederlandse tijd live zullen gaan.

“LANCERING BEVESTIGD: vandaag, rond 17:26 UTC, hebben we met succes een update [sic] voorstel ingediend bij het #Cardano-mainnet om op zondag een hard fork combinator-evenement te starten.”

Als gevolg van deze fantastische aankondiging, deelde Cardano-oprichter Charles Hoskinson in een YouTube-video dat de smart contract-uitrol van ADA zal beginnen met het ondersteunen van gedecentraliseerde applicaties van ontwikkelaars, zolang ze de native programmeertaal van Cardano, Plutus, correct implementeren.

“De onderliggende infrastructuur om die dingen uit te voeren is nu operationeel en draait, niet op een testnet, [maar] op een mainnet, wat betekent dat als je Plutus-code voor je applicatie hebt gebruikt, het aankomende 12e, als je het kan indienen en het aan de gang krijgen, het zal draaien op het mainnet. Dus smart contracts zijn er, gefeliciteerd.”

Hoskinson beschreef vervolgens enkele van de mogelijkheden van het platform met betrekking tot de lancering:

“Veel mensen vragen ‘nou, wat kun je vanaf de 12e doen?’ Nou, veel! Je hebt smart contract-mogelijkheden, het is beperkt tot de vaardigheden, verbeeldingskracht en tooling van de ontwikkelaar. U geeft een token uit, u kunt nu verder gaan dan de NFT’s (non-fungible tokens). [Ik ben] er heel zeker van dat het in korte tijd redelijk triviaal zou moeten zijn om een ​​stablecoin op dit systeem te krijgen.

U kunt allerlei geavanceerde uitgavenbeleidsregels op uw NFT’s gaan toepassen, als u royalty’s op NFT’s wilt zetten. Dit soort dingen kan worden gedaan, en honderden andere ideeën en toepassingen zijn nu mogelijk als gevolg van wat er op de 12e wordt gelanceerd.”

Na het grootste deel van de eerste helft van 2021 onder $1,50 te zijn gedoken, brak Cardano uit en steeg naar een nieuw record van $3,16 na de aankondiging dat smart contracts eindelijk geïntroduceerd zullen worden op de blockchain. Sindsdien is de koers echter weer wat gedaald en handelt op het moment van schrijven op ongeveer $2,47.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN