Gisteren was een hele bijzondere dag, want Bitcoin (BTC) werd namelijk in El Salvador als wettig betaalmiddel verklaard. Het nieuws heeft er mede voor gezorgd dat de Bitcoin koers richting $53.000 steeg. Toch gebeurde er iets opmerkelijks gistermiddag, want BTC nam plotseling een flinke duik waardoor de koers van ongeveer $51.000 naar $43.000 daalde. De grote vraag is echter waarom de markt zo flink gecorrigeerd is. In een ander artikel van vandaag leggen wij uit welke twee redenen hiervoor hebben gezorgd.
El Salvador koopt de Bitcoin dip
De president van het land, Nayib Bukele, maakte zich geen zorgen om de Bitcoin koersdaling en zag dit als een uitstekend moment om BTC bij te kopen. Bukele vertelde met trots dat ze 150 BTC hebben gekocht tijdens de dieptepunten van de daling.
Enkele minuten na de eerste tweet die ging over het kopen van 150 BTC, zei Bukele dat de korting eindigt voor Bitcoin. De president bedankte ook het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voor het helpen van zijn land om een miljoen aan gedrukt papier te besparen bij de aankoop van Bitcoin door zijn regering. El Salvador bezit nu 550 BTC, ter waarde van ongeveer $25 miljoen tegen de huidige prijzen.
“Het lijkt erop dat de korting afloopt. Bedankt voor de dip @IMFNews. We hebben een miljoen bespaard op bedrukt papier. El Salvador heeft nu 550 Bitcoin.”
El Salvador wordt niet door het IMF gesteund om Bitcoin als wettig betaalmiddel aan te nemen. Daarom is het ook zeker bemoedigend dat Bukele zijn mannetje staat tegen de mensen die in de eerste plaats niets om hen gaven. Het IMF gaat met verschillende landen in gesprek om hun economieën centraal te plannen, maar Bukele zorgt ervoor dat deze gecentraliseerde macht van hen wordt afgenomen, door een gedecentraliseerde valuta zoals Bitcoin te gebruiken.
CryptoBenelux meldde eerder deze week dat de regering van El Salvador zijn eerste BTC-aankoop deed op de vooravond van de inwerkingtreding van de Bitcoin wet. De eerste aankoop van 200 BTC werd gewaardeerd op ongeveer $10 miljoen.
Panama ontwikkelt crypto-regelgeving
Terwijl El Salvador de acceptatie van Bitcoin officieel heeft gemaakt, maken andere Latijns-Amerikaanse landen zoals Panama ook stappen om Bitcoin en andere altcoins te accepteren. Panama is naar verluidt bezig met het ontwikkelen van een crypto-regelgeving die ervoor moet zorgen dat Bitcoin en Ethereum een wettig betaalmiddel wordt.