Bulls vs Bears: Zal Solana (SOL) nog verder kunnen stijgen?

Uit de poll van deze week kwamen Cardano (ADA) en Solana (SOL) als winnaar. Voor de ADA analyse verwijs ik jullie graag door naar de video en dan behandelen wij er hier de Solana koers. Een van de meest stevige runners van de afgelopen weken, met een mooie 380% in de zak sinds de nieuwe trend.

LET OP! Dit is géén financieel advies!

Weekgrafiek Solana koers

Als we op de weekly starten en onze automatische tekentools erbij nemen, te beginnen met de ranges (wit – chart 1). Op deze grafiek zien we meteen dat alle weerstanden doorbroken zijn en dat we op moment van schrijven nog steeds op zoek zijn naar een nieuwe top. De voorlopige all-time high van de huidige prijsactie kan uiteraard een eventuele top gaan zijn maar daar is het nog te vroeg voor om zekerheid te geven.

Bron: TradingView

Leggen we daar onze SUD’s (enkelvoudige groene en rode lijnen – chart 1) over zien we ook hier hetzelfe verhaal verschijnen, voorlopig nog geen weerstand te zien, geen rode lijn. En om het plaatje compleet te maken, de orderblocks (groene en rode zones – chart 2) er ook bij te nemen, ook hier geen rode blok te bespeuren. Wat dus kan gelden als een voorlopig prijsdoel? Laten trenden wat aan het trenden is zou hier mijn persoonlijke mening zijn.

Bron: TradingView

Kijken we dan eens naar de andere kant en gaan we opzoek naar vormen van support zien we ook een stevige gap naar de downside. De eerste vorm van support komen we tegen in de vorm van het EQ van een range op $97. Daar doorheen breken is meteen een heel groot potentieel naar beneden toe naar de volgende support in de regionen van de groene orderblock en de range support die daar mooi doorloopt op $48. Dit lijkt, na de stevige run van Solana, voorlopig toch wel zeer euforisch om eventueel nog op deze levels te kunnen opvullen, maar zeg uiteraard nooit nooit!

Daggrafiek Solana koers

Als we dan een timeframe naar benden toe gaan en een kijkje nemen op de daily, met dezelfde tools, kunnen we meteen met de deur in huis vallen. Er is ook hier geen enkele weerstand te vinden als we zoeken naar ranges, SUD’s en orderblock. Ook hier lijkt dus nog wel wat potentieel naar de bovenzijde in te zitten, geen enkel teken van uittopping. Ik ga hier op zoek naar bevestiging van support levels die starten op de weekly en daar konden we een zone vinden in de regionen van $97, wat zegt diezelfde zone ons op de daily?

Wel op chart 3 zien me net onder en boven deze zone 2 groene SUD’s verschijnen met net boven beide ook een vorm van support van de ranges, een range support zelf en een EQ. Mooie bevestiging dus van deze zone.

Bron: TradingView

Ook op vlak van orderblocks, chart 4, zien we net boven en net onder diezelfde $97 2 groene zones verschijnen. Ook hier dus weer opnieuw die bevestiging. Uiteraard is nu instappen in Solana zeer risicovol. De eerste zone die nog wat verantwoord is ligt hier dus, na het samennemen van al onze tools in de regionen van $110 tot $94. Uiteraard is hier $94 het meestv veilige level, maar voor mezelf is $97 er eentje dat net iets meer in het oog springt.

Bron: TradingView

Conclusie

Geen twijfel mogelijk dat Solana stevig vertrokken is. Elke poging tot blind inspringen zal waarschijnlijk gepaard gaan met wat angst en zorgen over potentiële uittopping. Als we de levels er bijnemen kunnen we onze goede zones definiëren en meteen ook bepalen welke levels we willen vasthouden en mooie support op uitgebouwd kunnen zien worden.

Trade safe en fijn weekend

https://youtu.be/RTacvZzjVt8

Vergeet niet de mannen van MyPileus te volgen op hun YouTube-kanaal! Klik hier om een kijkje te nemen!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!