SEC dient motie in om opnames van vergaderingen te verkrijgen van Ripple

In de laatste update van de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de SEC een motie ingediend om gegevensontdekking te forceren. De motie verzoekt de rechtbank om Ripple te dwingen video- en audio-opnamen te verstrekken van personeelsvergaderingen van Ripple. De SEC beweerde dat Ripple’s enorme accumulatie van potentieel bewijsmateriaal voor de eiser werd achtergehouden, ondanks het verzoek van de SEC om relevante opnames in een van zijn eerste brieven aan Ripple in januari 2021.

Volgens de SEC heeft Ripple de eiser nooit geïnformeerd dat de gedaagden routinematig personeelsvergaderingen opnemen. Desalniettemin hoorde de SEC er onlangs over van een “belangrijke voormalige Ripple-medewerker” in een verklaring die eerder deze maand werd afgelegd.

Ripple’s voormalige Chief Compliance Officer, Antoinette O’Gorman, onthulde voor het eerst in de rechtszaak van 4 augustus dat de personeelsvergaderingen opgenomen worden. Na de ontdekking van deze nieuwe informatie vroeg de SEC om een ​​bevestiging van Ripple. Bovendien verzocht de eiser om de productie van responsieve opnames, die hij had genoemd toen de ontdekking net begon, in januari. Ripple erkende dat het de informatie van de routine-opnames voor de eiser had verborgen.

Op informeel verzoek van SEC stemde Ripple ermee in om de audiovisuele gegevens te produceren. De ontdekking kwam echter met algemene voorwaarden. Ripple verklaarde dat het bereidwillig de opnames zal produceren die worden genoemd in Bewijsstuk A als de SEC binnen afzienbare tijd zijn recht op gegevensontdekking verliest.

De SEC heeft echter de nalevingsvoorwaarden van Ripple afgewezen vóór het verzoek om gegevensontdekking van de SEC. Dit heeft op zijn beurt geleid tot de laatste motie van de SEC om ontdekking af te dwingen. De eiser citeerde ook de Federal Rule of Civil Procedure 26(b)(1), die stelt dat de regel de verwerving van gegevens toestaat die relevant zijn voor de vordering of het verweer van beide partijen, samen met de correspondentie met de vereisten van de zaak.

Rekening houdend met “de hoeveelheid controverse, de relevante toegang van de partijen tot relevante informatie, de middelen van de partijen, [en] het belang van de ontdekking bij het oplossen van de problemen en of de last of de kosten van de voorgestelde ontdekking opwegen tegen het waarschijnlijke voordeel ervan.”, citeerde de SEC.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!