Charles Hoskinson

Cardano CEO beantwoordt vragen vanuit de community

In een verrassende live YouTube-sessie nam de bekende CEO van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, de tijd om vragen vanuit de community te beantwoorden. Hij begon de sessie met het uiten van zijn dankbaarheid voor de voortdurende steun van de gemeenschap.

Hoskinson ging verder met zeggen dat alle huidige plannen erg goed verlopen en dat hij op dit front erg blij is. Al vermeldt hij wel aangaf dat Cardano nog maar net begonnen is en dat er nog zoveel meer te doen is. Hij voegde eraan toe dat dit niets anders is dan opwindend nieuws voor de toekomst.

Om te benadrukken, één van de belangrijkste punten die tijdens de AMA naar voren kwamen, is de mogelijkheid om de vergoeding van Cardano te verlagen. Een van de luisteraars vroeg Hoskinson wat er zou gebeuren als de vergoeding hoog zou worden als de ADA-prijs blijft stijgen.

Over deze kwestie zei Hoskinson dat dat aan de gemeenschap is om te beslissen. Alleen de community zal hiervoor verantwoordelijk zijn. Dit aangezien Cardano-belanghebbenden zullen stemmen om beslissingen te nemen over de Cardano-blockchain en alles wat deze te bieden heeft. In het bijzonder zei Hoskinson dat deze beslissing door de gemeenschap tijdens het Voltaire-tijdperk kan worden genomen.

In het kort, het Voltaire-tijdperk is de laatste stap in de huidige routekaart van ADA. Tegen die tijd zou de proof-of-stake blockchain van ADA een zelfvoorzienend systeem moeten zijn. Hier kunnen alleen ADA-gebruikers het governanceproces starten. Zij zullen dirigeren en beslissen wat er daarna gebeurt.

Daarnaast vermeldde Hoskinson ook de op handen zijnde komst van Hydra – de layer-2-oplossing. Hij gaf aan dat, hoewel vergoedingen niet de beste optie zijn om congestie te beheersen, Hydra zal helpen deze te verminderen. Hoge kosten zijn de vloek achter de congestieproblemen van Ethereum. Dit zou er dan ook voor moeten zorgen dat Cardano flink wat marktaandeel van Ethereum weg weet te nemen.

De lancering van Ethereum 2.0 zal proof-of-stake naar zijn blockchain brengen. Ondertussen zal Cardano’s aankomende Alonzo hard fork op 12 september smart contracts op het netwerk introduceren. Hierdoor zal de concurrentie tussen deze twee binnenkort zijn hoogtepunt bereiken. We zijn echter erg benieuwd welke gemeenschap er sterker uit komt.

Wie denken jullie dat de strijd gaat winnen? Ethereum, Cardano of toch een andere blockchain? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN