Facebook gaat wellicht de NFT-markt betreden

Het is vandaag bekend geworden dat Facebook wellicht de wereld van non-fungible tokens (NFT’s) zou kunnen gaan betreden. Daarnaast heeft de social media-gigant ook beweerd dat de Verenigde Staten de race van “digitale betalingen” van China aan het verliezen is.

David Marcus van Facebook, het hoofd van de blockchain-activiteiten van de social media-gigant en de architect van zijn Diem-stablecoin, beweerde dat het bedrijf zich in een “goede positie” bevond om “betrokken te raken” in de NFT-ruimte. Het bedrijf kijkt “zeker naar het aantal manieren” om de sector te betreden, vertelde Marcus aan Bloomberg.

De opdracht van Marcus omvat het leiden van Novi, de aanstaande digitale portemonnee van Facebook, waarvan hij beweerde dat deze “nu klaar” was, maar pas zal debuteren bij de lancering van het verkleinde Diem-project. Marcus ging verder met:

“Als je een goede crypto-portemonnee hebt zoals Novi dat zal zijn, moet je ook nadenken over hoe je consumenten kunt helpen NFT’s te ondersteunen. We denken hier zeker over na.”

Hij gaf echter wel toe dat Facebook “als laatste redmiddel” het idee zou koesteren om Novi te lanceren zonder een parallel Diem-debuut – misschien een verwijzing naar de ijzige vooruitgang die het project heeft geboekt sinds het in 2019 werd aangekondigd.

Het bedrijf lijkt echter op zijn hoede om achterop te raken bij internationale rivalen en waarschuwde Washington dat het vertragen van de e-pay-plannen van techreuzen ze duur zou kunnen komen te staan. China’s eigen technologiereuzen – Alibaba en Tencent – hebben snelgroeiende e-pay-platforms die al 15% van de nationale betalingsmarkt in handen hebben. Beiden kijken nu naar overzeese expansie.

Marcus verklaarde dat “zonder meer innovatie in betalingstechnologie”, westerse landen zoals de Verenigde Staten “moeite zouden hebben om China bij te houden bij het aanpassen aan een wereld waar digitale betalingen dominant zijn.” Hij ging sloot af met:

“We lopen echt in een alarmerend tempo achter.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!