Hacker van Poly Network stemt ermee in om fondsen terug te sturen

Op dinsdag was de crypto-industrie getuige van de grootste hack in de geschiedenis van de cryptocurrency-markt, met de diefstal van meer dan $600 miljoen aan digitale activa van Poly Network, een interoperabiliteitsprotocol. Het goede nieuws is echter dat de aanvaller van Poly Network er mee in heeft gestemd om de gestolen cryptocurrencies te geven.

Poly Network-aanvaller stuurt $2 miljoen terug

In een Ethereum-transactie van vandaag heeft de Poly Network-aanvaller een notitie bij de transactie ingesloten, waarin het volgende staat:

“KLAAR OM DE FONDSEN TE RETOURNEREN!”

De aanvaller heeft al ongeveer $1 miljoen aan USDC stablecoin teruggegeven die is gestolen op de Polygon-blockchain, wat in drie afzonderlijke transacties is gedaan. Verder heeft de hacker ook tot $1,1 miljoen aan BTCB-tokens teruggegeven op de Binance Smart Chain (BSC).

Hoewel deze fondsen een klein deel uitmaken van de totale fondsen die zijn gestolen uit het interoperabiliteitsprotocol, is het geruststellend voor het team en de cryptogemeenschap in het algemeen.

De grootste aanval in de crypto-markt

De aanvaller stal ongeveer $611 miljoen aan cryptocurrency van Poly Network van drie verschillende blockchains: Ethereum ($273 aan tokens), Polygon ($253 miljoen) en BSC ($85 miljoen). Dit is naar verluidt de grootste aanval ooit geregistreerd in de crypto-markt.

Kort na de aanval schreef het team van Poly Network naar verschillende exchanges en miners om de transacties van de adressen van de hackers op de zwarte lijst te zetten. Tot op zekere hoogte was dit effectief omdat Tether in staat was $33 miljoen aan USDT te bevriezen van het adres van de Poly Network-aanvaller.

Bovendien beweerde een op blockchain gebaseerd beveiligingsbedrijf Slowmist dat ze de informatie van de aanvaller konden opsporen, inclusief IP- en emailadressen. Sommige mensen beweren dat dit de reden was dat de aanvaller ermee instemde het geld terug te geven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!