JPMorgan CEO waarschuwt investeerders voor cryptocurrencies

Jamie Dimon, de CEO van de bekende Amerikaanse investeringsbank JPMorgan Chase & Co., heeft zijn zorgen geuit over cryptocurrencies. Hij gaf echter ook aan dat de bank zich niet door deze angst laat leiden en niet zou stoppen met het aanbieden van cryptodiensten.

JPMorgan geeft gemende signalen af

Jamie Dimon heeft in het verleden zich vaker negatief uitgelaten over de nummer één cryptocurrency, Bitcoin (BTC). Zo zei hij dat de crypto-markt een platform is voor oplichtingen, en hij zei dat het erger is dan tulpenbollen. Hij ging echter ook een stap verder en zei dat elke werknemer van het bedrijf die Bitcoin koopt, zal worden ontslagen. Hij noemde het domheid en tegen de regels van het bedrijf.

Dat was vier jaar geleden. Nu staan ​​de medewerkers wél open voor de crypto-markt. Aan het begin van het jaar gaf een analist van het bedrijf een prijsvoorspelling van $130k uit. Tevens heeft de Amerikaanse investeringsbank JPMorgan onlangs ook plannen aangekondigd om Bitcoin-fondsen van haar vermogende klanten te gaan beheren. Deze stap van JPMorgan weerspiegelt de benadering van veel Amerikaanse banken die van plan zijn de crypto-markt te betreden. Deze banken omvatten Morgan Stanley & Goldman Sachs.

Volgens brancheanalisten staat de JPMorgan bovenaan bij het nemen van gigantische stappen op het gebied van cryptocurrencies. “JPMorgan heeft enkele van de grootste stappen gezet door vorig jaar Bitcoin-beurzen Coinbase Inc. en Gemini Trust Co. als bankklanten toe te voegen.”

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Binance-GIF.gif

Investeerders moeten weg blijven van de crypto-markt

Desalniettemin heeft de CEO van JPMorgan degenen die van plan zijn om Bitcoin te kopen gewaarschuwd en gezegd dat ze weg moeten blijven van de cryptomarkt. Zo riep hij tijdens een jaarlijkse bijeenkomst van het investeringsmaatschappijinstituut (ICI) begin deze week toezichthouders op om de crypto-markt goed in de gaten te houden. Bovendien zei hij dat degenen die aan de macht zijn meer maatregelen moeten nemen bij het besturen van de crypto-markt.

“Er zou een wettelijk, regelgevend, fiscaal, AML, gerelateerd kader rond crypto moeten zijn. Het is nu $2 biljoen waard. Wanneer gaan ze zeggen: ‘Oh mijn God, dit is onze aandacht waard’.”

Hij vroeg de mensen met autoriteit om actie te ondernemen tegen de cryptocurrencies voordat het zo erg werd, dat de crypto-boosdoeners het leven van mensen beginnen te ruïneren.

Het is dus nog steeds onduidelijk wat precies de visie van de bankgigant is omtrent cryptocurrencies, aangezien ze zelf gemengde signalen af blijven geven. Aan de ene kant bieden ze cryptocurrencies aan, maar aan de andere kant willen ze niet dat je ze koopt. Het lijkt ons dat de bank niet achter wil blijven op de massa en geen klanten willen verliezen aan banken die wél cryptocurrencies aanbieden, maar dat ze toch bang zijn dat ze uiteindelijk buitenspel gezet worden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!