Nominex: cryptobeurs en yield farm

In 2017 lanceerde de Nominex cryptobeurs. Initieel in Estland geregistreerd en eigenlijk al twee jaar in voorbereiding. Volgens de website is de beurs sinds maart van 2020 in de Seychellen geregistreerd. Nominex is een cryptobeurs die dus moet opboksen tegen héél veel concurrenten. Ze namen echter de vlucht vooruit en proberen zich op andere manieren van de kudde te onderscheiden. Bij Trustpilot hebben ze een 4.4/5 rating op een 110-tal reviews. Ze verwerken volgens Coinmarketcap een dagelijks volume van bijna $30 miljoen.

Geen KYC nodig 

Know Your Customer (KYC) reglementering is voor in Europa gevestigde beurzen tegenwoordig een must. Als je een gebruiker wil worden met toegang tot alle functies van het platform, ben je verplicht je anonimiteit prijs te geven. Een foto dus van jezelf en je ID-kaart of rijbewijs, samen met je adresgegevens is voldoende. Wil je bijvoorbeeld aankopen doen met je Visa of Mastercard, dan zal je aan de KYC-regels moeten voldoen. 

Wil je dat echter niet dan blijf je bij Nominex Level 0, niet geregistreerd. Dan kan je wel nog tot 3 BTC per dag uit de exchange halen. Je hoeft dan enkel met een emailadres geregistreerd te zijn. Bij Binance is dat bijvoorbeeld gelimiteerd tot 2 BTC. 

Uitgebreide mogelijkheden 

Naast het traditionele traden kan je bij Nominex ook terecht voor verschillende andere functies. Dankzij een verregaande samenwerking met Binance, door het Binance Broker program, zal de Nominex gebruiker binnenkort alle pairs die er bij Binance te vinden zijn, ook bij Nominex kunnen traden. Wanneer dat precies zal gebeuren, was info die we niet konden terugvinden. De aankondiging op het Twitter-account van Nominex was de enige officiële communicatie daaromtrent. 

Momenteel kan je dus bij Nominex terecht en kan je 60 tradingpairs verhandelen. Dat is niet slecht maar ook zeker geen record. In de toekomst zal dat dus nog wel veranderen. Je kan rechtstreeks vanaf het platform crypto’s aankopen dankzij een koppeling met Visa en Mastercard. Je zal dan wel aan de KYC/AML regels moeten voldoen. 

Het tradingplatform zelf is eenvoudig in gebruik en loopt zo vlot als we wilden verwachten. Alle nodige informatie is in één oogopslag zichtbaar zonder te druk over te komen. Daar waar er bij Binance ‘maar’ vijf verschillende types orders gebruikt kunnen worden, zijn er dat bij Nominex zeven. Met het Trailing stop future order en het Scaled order, kunnen traders meer uit het traden halen. 

Maar wat er Nominex pas echt interessant maakt, is de mogelijkheden rond DeFi en yield farming die ze hebben opgezet rond hun eigen token, de NMX. 

DeFi, liquidity pools en yield farming

De Binance samenwerking is ook in die mate dat Nominex in de Binance Smart Chain gekoppeld is. Het is dus mogelijk om met je NMX-tokens te verdienen. En dat kan best snel oplopen want Nominex heeft een uitgekiende structuur opgebouwd. We trachten dit verder uit de doeken te doen in onderliggende stukken. 

Heel recent nog werd Nominex genomineerd tot de 20 finalisten in het Binance Most Valuable Builder programma. Uit de meer dan 400 deelnemers werd Nominex opgenomen in fase twee van dit programma. Daarin strijden deelnemende projecten om een geldprijs, security audit of zelfs een rechtstreekse investering vanuit Binance of een direct listing in de Binance Innovation Zone. Projecten worden beoordeeld aan de hand van o.a. het aantal actieve gebruikers, de total value locked (TVL) en de liquiditeit.

NMX-token 

In 2020 eerst gelanceerd als ERC20-token laat het NMX-token gebruikers van de Nominex exchange toe om te besparen op trading fees. Daar waar voor een Level 0 gebruiker de maker- en taker-fees 0.10% zijn, worden die gehalveerd als ze betaald worden in NMX. Tot daar de gelijkopgaande vergelijking met andere exchanges en hun utility token.  

Na de lancering als BEP20-token op de Binance Smart Chain, nam het token een hoge vlucht. Twee uur na de listing was de tokenprijs al van $0.1 naar $0.7 geschoten. En het stopte daar niet. Momenteel noteert het token nieuwe ATH’s waarbij je $7.13 voor 1 NMX-token moet neertellen. Het valt te noteren dat tijdens de laatste maanden van algemeen dalende cryptoprijzen, het NMX-token in stijgende lijn is blijven gaan.

Volgens de Nominex website zijn er vier manieren waarmee je kan verdienen met het NMX-token. Personal staking is de eerste manier, die je een rendement geeft naar gelang de hoeveelheid tokens die je staket.  

De tweede manier is dat er een maandelijkse verhoging in de winstgevendheid is. Hoe langer je staket, hoe hoger het rendement zal worden. Stake je bijvoorbeeld één jaar, dan verdubbelt de opbrengst. Stake je voor vier jaar, dan vermenigvuldigt dat met factor 3.  

Op de lange termijn dus en dat drijft Nominex wel erg ver. De website stelt namelijk dat je de komende 72 jaar dagelijks NMX zal kunnen verdienen. Ze zullen namelijk 172 miljoen tokens verspreiden gedurende 72 jaar. Elke dag verdeelt een smart contract een maximale hoeveelheid van 40k tokens over alle stakers. De hoeveelheid tokens zal elk jaar met 35% verminderen wat zoveel wil zeggen dat, hoe vroeger je erbij bent, hoe meer je er aan zal kunnen verdienen. 

De derde manier om een passief inkomen te genereren met NMX is door middel van een referral programma. Inspireer je vrienden of contacten over NMX en deel je referral link. Wanneer ze daarmee registreren en mee beginnen staken en farmen, worden ze deel je van team en verdien je daarmee nog bijkomende beloningen. Zowel de referral als jij verdienen in de vierde manier een bepaald percentage tokens wanneer ze staken en/of farmen.  

Liquidity pool NMX/USDT 

Bovendien is er ook liquidity pool NMX-USDT. Wanneer je daar een gelijke hoeveelheid NMX en USDT staket, verdien je NMX-LP, of liquidity pool tokens. Die tokens kan je dan op hun beurt terug staken en meer NMX verdienen. Volgens de website geeft dit bij een wekelijkse herinvestering een APY van momenteel 288%. Momenteel is enkel de NMX/USDT liquidity pool actief. Er wordt echter wel aangegeven dat er nog drie andere zullen volgen. 

Snel starten met de Nominex liquidity pool? Volg dan deze eenvoudige stappen:

  1. Registreer je via deze link en stort een hoeveelheid USDT naar je Nominex wallet
  2. Ga naar DeFi NMX -> Liquidity Pools en kies “Simple Mode”
  3. Geef rechts in het invulvak in hoeveel je wil investeren en klik op “Invest”
  4. Je ziet meteen hoeveel NMX en USDT je in de liquidity pools verdeeld en hoeveel NMX per maand je zal verdienen!

Op de website wordt een maximale hoeveelheid van 193 miljoen NMX tokens aangegeven. Van die hoeveelheid zijn er ondertussen volgens Coinmarketcap een kleine 28 miljoen in omloop. Ondertussen zit er meer dan $15 miljoen in het NMX DeFi smart contract gelocked.

Conclusie 

Nominex is een kleine tot middelgrote speler op de markt van cryptobeurzen. Ze hanteren vergelijkbare trading fees en hebben daarnaast weinig andere in het oog springende eigenschappen qua trading platform. Waar Nominex wél uitspringt is op het vlak van DeFi-mogelijkheden. De manier waarop ze het NMX-token en de staking en yield farming daaromheen hebben vormgegeven. Dankzij een doorgedreven samenwerking met Binance zal dat, samen met een uitbreiding van het trading platform, wel eens voor een hoge vlucht van zowel de beurs als het token kunnen zorgen. Het platform heeft ook een aangename look & feel en is erg gebruiksvriendelijk.

Wil je zelf mee verdienen met Nominex en het NMX-token? Registreer je dan via deze link!