Bitcoin koers zal nog met 20% dalen, aldus Tone Vays

De bekende veteraan analist en handelaar Tone Vays heeft in een recente YouTube-video aangegeven dat hij verwacht dat Bitcoin zeer binnenkort door een groot capitulatie-evenement zal gaan.

Vays gaf aan dat hij min of meer bearish is geweest op ’s werelds grootste cryptocurrency sinds eind mei, toen het met meer dan 50% daalde om $30.000 te testen. Hij gaf aan dat Bitcoin in een dalende driehoek heeft gehandeld, wat een technische formatie is die een neerwaartse beweging suggereert zodra de prijs de ondersteuning van het patroon doorbreekt. Hij ging verder met:

“Ik ben het grootste deel van deze driehoek min of meer bearish geweest, en dat blijf ik nu. Dat komt omdat ik nog steeds denk dat er een capitulatiedag komt. Deze capitulatiedag komt binnenkort, omdat ik ook geloof dat de prijs van Bitcoin deze zomer zal stuiteren en op de weg terug zal zijn, en later dit jaar het hoogste punt ooit zal breken. Veel daarvan heeft te maken met de huidige bull-cyclus van Bitcoin, plus enkele fundamenten.”

Binance

De handelaar zei dat hij zich geen zorgen maakt over de ontgrendeling van Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), waardoor investeerders van de vermogensbeheerder hun GBTC-aandelen kunnen verkopen. Dit terwijl vorige maand analisten van JPMorgan voorspelden dat de ontgrendeling van GBTC-aandelen een bearish factor zou zijn voor Bitcoin.

Volgens Vays zal de GBTC-ontgrendeling echter waarschijnlijk geen invloed hebben op de prijs:

“Ik heb niet echt veel aandacht besteed aan de korte termijn. Ik houd me aan de langere termijn, omdat alles zichzelf heel, heel snel zou moeten oplossen. De GBTC-premie op vrijdag sloot met een kleine stijging… Volgende week is interessant, want dan eindigt waarschijnlijk de laatste lock-upperiode, maar ik denk niet dat dit de prijs zal beïnvloeden.

Vays gaf aan dat, na een daling van 20% van de Bitcoin koers, hij denkt dat de sterke fundamenten van BTC de leidende cryptocurrency zullen helpen een herstel op gang te brengen:

“Ik denk nog steeds dat er een correctie van 20% komt. Het hoeft niet te gebeuren, maar ik denk dat het zal gebeuren. Daarna zou het moeten stijgen, ook al ziet het algemene beeld er verschrikkelijk uit, gewoon absoluut verschrikkelijk. Ik geloof in de basis.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!