Londense politie cryptocurrencies

Londense politie neemt recordbedrag van €210 miljoen aan cryptocurrencies in beslag

De Londense Metropolitan Police heeft een recordbedrag van £180 miljoen (€210 miljoen) aan cryptocurrencies in beslag genomen in een internationale witwaszaak. Het is de grootste inbeslagname van cryptocurrency ooit in het VK, na een vergelijkbare inbeslagname van ongeveer £114 miljoen (€133 miljoen) vorige maand.

De politie handelde naar aanleiding van een inlichtingenrapport over criminele portemonnee-overdrachten, volgens een BBC-rapport van dinsdag. Het onderzoek loopt nog steeds, echter werd wel duidelijk dat de politie een 39-jarige vrouw aangehouden heeft op verdenking van de zaak.

Ze is sindsdien ondervraagd over de inbeslagname en op borgtocht vrijgelaten. De politie deelde verder geen details over de zaak, noch over de in beslag genomen cryptocurrencies.

De plaatsvervangend adjunct-commissaris van de Londense Metropolitan Police, Graham McNulty, zei dat “cash nog steeds koning is in de criminele wereld”, maar met de ontwikkeling van digitale platforms is er een toename van “georganiseerde criminelen die cryptocurrency gebruiken om hun vuile geld wit te wassen.”

Binance

Hij voegde eraan toe dat de rechercheurs die de zaak onderzochten “onvermoeibaar en nauwgezet hadden gewerkt om miljoenen ponden aan cryptovaluta te traceren die ervan verdacht werden in verband te staan met criminaliteit en nu worden witgewassen om het spoor te verbergen”, en bevestigde dat de politie “voor niets zou stoppen” om de overdrachten te voorkomen en de criminelen te identificeren.

Het VK heeft onlangs zijn toezicht op illegale en niet-gereguleerde cryptocurrency-transacties vergroot en treedt strenger op tegen de markt. De toonaangevende crypto-beurs Binance is één van de slachtoffers van het hardhandige optreden van de financiële toezichthouder van het land, de FCA.

De FCA is ook bezig met het onderzoeken van in het VK gevestigde cryptocurrency-bedrijven. Als onderdeel van zijn inspanningen om het witwassen van geld aan te pakken, heeft de waakhond bedrijven bevolen zich vóór 10 januari 2021 te registreren. De meeste van hen wachten momenteel op een beoordeling of ze voldoen aan de wettelijke normen van de FCA.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN