Mede-oprichter van Apple noemt Bitcoin een “wiskundig wonder”

De mede-oprichter van Apple en legendarische programmeur Steve Wozniak heeft tijdens het Jalisco Talent Land Digital 2021-evenement in Mexico gezegd dat Bitcoin superieur is aan goud en noemde de nummer één cryptocurrency een “wiskundig wonder”.

Volgens een artikel van het Mexicaanse nieuwsmedium El Sol de México, sprak Wozniak tijdens zijn presentatie over Bitcoin en noemde het “het enige digitale goud”. Hij ging zelfs een stap verder en gaf aan dat Bitcoin beter is dan goud, aangezien het gemakkelijker is om Bitcoin-blokken te minen dan goud te vinden en te extraheren:

Binance

“Goud is beperkt en je moet ernaar zoeken. Bitcoin is het meest verbazingwekkende wiskundige wonder. Ik investeer niet in Bitcoin, maar ik geloof dat het een blijvertje is.”

Wozniak gaf eerder soortgelijke opmerkingen over Bitcoin en beweerde dat “alleen Bitcoin puur digitaal goud is” in juni 2018. Hij is echter niet de enige die hier zo over denkt. Veel spelers en analisten in de sector hebben namelijk al naar Bitcoin verwezen als het ‘digitale goud’, omdat zowel goud als Bitcoin een beperkt aanbod hebben, waardoor ze hun waarde op de markt zullen behouden, althans zo wordt er over gedacht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!