Britse Advertising Standards Authority gaat advertenties omtrent cryptocurrencies aanpakken

De Britse Advertising Standards Authority (ASA) is van plan om onverantwoordelijke advertenties omtrent cryptocurrencies, die mensen ertoe aanzetten om te investeren, aan banden te leggen. Dit volgens een artikel die verscheen op de Financial Times. Zo zei Miles Lockwood, directeur klachten en onderzoeken bij de ASA, het volgende:

“We zien dit als een absoluut cruciaal en prioriteitsgebied voor ons. Waar we problemen vinden, zullen we hard en snel optreden.”

Lockwood voegde eraan toe dat de cryptocurrency-industrie wordt beschouwd als een “rode waarschuwing” -prioriteit in financiële advertenties.

Wat gaat de ASA doen?

De ASA leunde sterk op het reageren op klachten van consumenten, maar draait dit nu om naar een meer proactieve benadering. Louise Maroney, die verantwoordelijk is voor het leiden van financiële klachten bij de ASA, zei het volgende:

“We erkennen dat er bepaalde soorten media zijn die we tot nu toe niet volledig hebben kunnen behandelen.”

Binance

Om problematische advertenties aan te pakken, vergroot de ASA nu haar capaciteit om verdachte advertenties te scannen met behulp van verschillende digitale technieken, waaronder webscraping en kunstmatige intelligentie.

Naast het feit dat de ASA zich richt op online advertenties, richt het zich ook op influencers op social media, die een grote rol spelen bij het online promoten van verschillende cryptoprojecten.

Eerder heeft de ASA Luno aangepakt, een crypto-beurs die advertenties op het openbaar vervoer van Londen plaatste met de tekst: “Als je Bitcoin in de metro ziet, is het tijd om te kopen.” De CEO van Luno, Marcus Swanepoel, was het echter niet eens met het standpunt van de ASA. “Eerlijk gezegd hadden we de indruk dat deze advertenties in orde waren”, zei hij.

Verenigd Koninkrijk druk bezig met de crypto-markt

De stap van de ASA komt op een moment dat de Britse Financial Conduct Authority (FCA) een streng standpunt heeft ingenomen over crypto. Eerder deze maand heeft de FCA namelijk een consumentenwaarschuwing uitgegeven tegen Binance Markets Limited, het in het VK gevestigde bedrijf van Binance die bedoeld is om een ​​op maat gemaakte crypto-beurs voor Britse klanten te exploiteren.

De beslissing van de FCA heeft geleid tot een terugdringing van de industrie tegen Binance. Barclays en Santander hebben beide betalingen aan Binance stopgezet om hun klanten te beschermen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!