Bitcoin koers

Instellingen hebben geen interesse in Bitcoin voor deze prijs, aldus JPMorgan

We kunnen wel stellen dat de Bitcoin koers de laatste tijd niet echt stabiel is gebleven. De munt is met ongeveer 50% gedaald vanaf zijn all-time high van bijna $64.000 dat in april behaald werd. Sindsdien is de koningsmunt in een neerwaarts spiraal terecht gekomen en heeft zich hier nog niet uit weten te vechten, waarbij velen speculeren over de toekomst van de Bitcoin koers.

Misschien wel één van de meest prominente entiteiten die zich in het gesprek over de toekomst van Bitcoin heeft gemengd, is wellicht de toonaangevende beleggingsonderneming en financiële dienstverlener JPMorgan Chase & Co. Een recente notitie van de bankgigant geeft namelijk aan dat de meeste instellingen, in tegenstelling tot MicroStrategy, de huidige BTC-dip niet kopen.

JPMorgan verduidelijkte dat de recente zwakte in de Bitcoin koers het gevolg is van het gebrek aan interesse vanuit grote instellingen. Met andere woorden, de bank is van mening dat Bitcoin niet genoeg momentum kan krijgen, omdat institutionele investeerders de huidige prijzen niet aantrekkelijk vinden – en klaar staan ​​om nog lager in te kopen. De notitie gaf het volgende aan:

“Meer dan een maand na de cryptocrash van 19 mei blijven Bitcoin-fondsen bloeden, zelfs toen de instroom in fysieke goud-ETF’s stopte. Dit suggereert dat institutionele beleggers, die de neiging hebben om te investeren via gereguleerde voertuigen zoals beursgenoteerde Bitcoin-fondsen of CME Bitcoin-futures, nog steeds weinig trek hebben om de Bitcoin-dip te kopen.”

De bank had eerder beschreven dat als de volatiliteit en toewijzing van Bitcoin lijkt op die van goud, het $140.000 zou bedragen. En nu, met dezelfde logica, voorspelt het dat de reële waarde van de toonaangevende cryptocurrency op de middellange termijn binnen het bereik van $23k – $35k zal zijn.

In de notitie interpreteerde JPMorgan echter ook het intensieve optreden van China tegen cryptocurrencies als iets positiefs, en verklaarde dat het zal bijdragen aan de decentralisatie van Bitcoin. Het zei het volgende:

“Het harde optreden tegen mining-activiteiten in China moet op de middellange termijn als positief worden beschouwd voor Bitcoin, omdat het een verschuiving versnelt van het hoge aandeel van China in de hashrate van Bitcoin, waardoor de concentratie wordt verminderd.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN