Bitcoin koers zal richting $15.000 dalen, volgens Guggenheim CIO

De Global Chief Investment Officer van Guggenheim Partners, Scott Minerd, heeft onlangs in een interview met CNBC gezegd dat de Bitcoin (BTC) koers nog veel verder zal dalen. Hij zei dat $10.000 de bodem is voor Bitcoin, echter zei hij kort daarna dat dit prijsdoel wel een beetje extreem is en verwacht dat we richting $15.000 zullen dalen.

“De echte bodem, als je naar de technische details kijkt, zou $10.000 de echte bodem zijn. Weet je, dat is waarschijnlijk een beetje extreem, dus ik zou zeggen $15.000”, aldus Scott Minerd.

Bitcoin moet een correctie van meer dan 50% ondergaan om het koersdoel van $15.000 te bereiken. Op 22 juni plaatste Minerd ook al een tweet met dat Bitcoin richting $20.000 zou kunnen dalen.

“Ik kijk naar meer dalingen in crypto, terwijl Bitcoin de ondersteuning doorbreekt. Het volgende waarschijnlijke ondersteuningsniveau is $20.000.”

Toen de Bitcoin koers in april rond zijn recordhoogte bewoog, zei Scott Minerd opvallend genoeg in een interview met CNBC dat de Bitcoin koers richting $20.000 zou dalen. Hij merkte toen al op dat Bitcoin in een speculatieve bubble zit en dat er mogelijk een enorme terugval in het verschiet ligt.

Volgens Minerd moeten investeerders de tijd nemen voordat ze geld in Bitcoin investeren. 

“Ik denk niet dat mensen zich nu zorgen hoeven te maken over het investeren van geld in Bitcoin”, zei Minerd, en legde uit dat Bitcoin een paar jaar zijwaarts zou moeten consolideren voordat het de volgende stap hoger zet”, aldus Scott Minerd.

Bitcoin koers zou op lange termijn richting $600.000 kunnen stijgen

Ondanks de bearish kijk van Minerd op Bitcoin op de middellange termijn, ziet hij dat Bitcoin de potentie heeft om op de lange termijn veel hoger te handelen. Vorig jaar december vertelde Minerd aan Bloomberg dat de fundamentele analyse van zijn bedrijf Bitcoin op $400.000 bracht. Begin februari gaf hij CNN zijn hoogste Bitcoin koersdoel tot nu toe namelijk $600.000. Hij zei toen:

“Als je het aanbod van Bitcoin in verhouding ziet tot het aanbod van goud in de wereld, en wat de totale waarde van goud is, als Bitcoin naar dat soort getallen zou gaan, zou je het hebben over $400.000 tot $600.000 per Bitcoin.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!