Ethereum Nieuws

Langverwachte Ethereum-upgrade, EIP-1559, eindelijk op testnet

We wachten al enige tijd op de inmiddels bekende EIP-1559 van het Ethereum-netwerk, dat beoogt om de transactiekosten te verlagen. Nu is echter naar buiten gekomen dat het eerste testnet, genaamd Ropsten, met succes is gelanceerd. Hierdoor kunnen we voor het eerst zien hoe dit in de praktijk werkt, door middel van een site die de hoeveelheid ETH bijhoudt dat per blok wordt verbrand.

Zoals op de site te zien is, worden er één of twee ETH verbrand per blok. In totaal is er 2.236 ETH verbrand sinds de upgrade, ter waarde van ruim $4,5 miljoen.

Dit is uiteraard allemaal geen echt geld, aangezien Ropsten een testnet-omgeving is die de live-omgeving probeert te repliceren. Het testnet zou enig inzicht moeten geven in de relatie tussen de nieuwe upgrade van de basisvergoeding en de voorspelbaarheid van de vergoeding, evenals de netwerkcapaciteit.

Waarom wordt er ETH verbrand?

Het verbranden van ETH heeft als doel om de netwerkkosten te stabiliseren. Het verbranden betekent het volledig verwijderen van tokens, waardoor de circulerende voorraad afneemt. EIP 1559 is van plan om de basis kosten te verbranden, zodat de overgrote meerderheid van de Ether die wordt gebruikt om transacties te verwerken, wordt vernietigd en niet aan netwerkvalidators wordt gegeven.

Als zodanig zal tijdens hoge congestie meer worden verbrand in basiskosten dan aan miners wordt gegeven in blokbeloningen, dus het potentieel hebben om het totale aanbod van Ethereum te verminderen. Het idee is dat dit de gestage deflatie zal aanmoedigen, wat op zijn beurt de Ethereum koers in de loop van de tijd zou moeten helpen stijgen.

EIP-1559 is enorm bullish voor Ethereum

Omdat EIP-1559 enkele van de belangrijkste functies, monetair beleid en transactiekosten van de cryptocurrency verandert, speculeren velen over het belang en de potentiële effecten van de upgrade.

Zo tweette Ari Paul, de CIO van cryptofonds Blocktower Capital, een jaar geleden al dat de upgrade zo belangrijk is dat het “make or break” voor Ethereum is.

Hoffman en Ryan Sean Adams, co-hosts van The Bankless-podcast, zeiden in diezelfde periode al dat de implementatie van het voorstel één van de drie redenen is waarom ze denken dat Ethereum op de lange termijn zal gaan stijgen.

Hoe dan ook, is het nog niet zover. In de komende twee weken moeten nog twee testnetten worden gelanceerd, en als alles goed gaat, zal de upgrade eind volgende maand of begin augustus live gaan.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN