SEC Bitcoin ETF

VanEck CEO legt uit waarom er een Amerikaanse Bitcoin ETF moet komen

Gisteren legde Jan F. van Eck, de President en CEO van global investment manager VanEck, uit waarom het belangrijk is voor de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om een Bitcoin ETF goedkeuren.

De opmerkingen van de CEO komen slechts zes dagen nadat de SEC voor de tweede keer haar beslissing over het voorstel van VanEck’s Bitcoin ETF uitgesteld heeft.

De CEO van VanEck werd door CNBC-verslaggever Bob Pisani op CNBC’s “ETF Edge” gevraagd of we dit jaar een goedkeuring van een Bitcoin ETF kunnen verwachten. Op deze vraag zei van Eck het volgende:

“Bob, weet je, we vinden echt dat de SEC een Bitcoin ETF moet goedkeuren. De enige alternatieve investeerders hebben is een closed-end fonds dat het verhandelt tegen 40% premie of 20% korting en Bitcoin-futures zijn niet beter vanwege de vorm van de futures-curve. Er is een op futures gebaseerd fonds dat vorig jaar 22% slechter presteerde dan Bitcoin en dit jaar 8%. Je kunt dus niet voorspellen wat de SEC zal doen, maar investeerders vragen echt om een ​​efficiënter toegangsmiddel.”

Pisano had ook een andere gast, Ric Edelman, de nummer één geregistreerde beleggingsadviseur in de Verenigde Staten en de oprichter van Edelman Financial Engines. Edelman werd gevraagd wat hij financiële professionals vertelt over cryptoassets. Hierop antwoordde hij het volgende:

“Ze moeten leren, Bob, dat dit niet weggaat. Dit is de eerste grote nieuwe activaklasse in 150 jaar. Het is totaal anders dan al het andere dat we ooit hebben meegemaakt, niet zoals aandelen of obligaties of onroerend goed of goud. Adviseurs krijgen ongelooflijk veel vragen van klanten. Ze moeten leren waar ze het over hebben om klanten te kunnen helpen zoals ze zouden moeten.“

Edelman ging verder met te zeggen:

“Het zou zoveel gemakkelijker en eenvoudiger zijn als er een Bitcoin ETF was. Dat is er niet en het zal er ook niet in de nabije toekomst zijn, dus je kunt niet aan de zijlijn blijven wachten, want tegen de tijd dat de SEC er ja tegen zegt, kan Bitcoin $100.000 zijn … en dan zul je het missen, dus je moet verder met de investeringsmogelijkheden die er zijn.“

Volgens een artikel van Coindesk heeft VanEck afgelopen maandag tevens een conceptprospectus voor een Bitcoin-futures-beleggingsfonds ingediend bij de SEC. Volgens dit prospectus zal het “Bitcoin Strategy Fund” “beleggen in bepaalde Bitcoin Futures via een volledige dochteronderneming van het fonds, georganiseerd volgens de wetten van de Kaaimaneilanden.” Het fonds kan “ook beleggen in gepoolde beleggingsinstrumenten en op de beurs verhandelde producten die via de dochteronderneming blootstelling aan Bitcoin bieden.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN