SEC reacties insturen CryptoBenelux

Amerikaanse SEC vraagt om publiekelijk commentaar betreffende VanEck Bitcoin ETF

Tot op heden is er nog geen enkele Bitcoin ETF goedgekeurd door de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten. Gezien de aanhoudende vertragingen van de SEC in het geval van de voorgestelde BTC-beursverhandelde fondsen van VanEck, Valkyrie Digital Assets en Fidelity Investments, verwachten velen niet snel een goedkeuring.

Dit terwijl eerder dit jaar Canadese functionarissen groen licht hebben gegeven voor veel crypto-ETF’s, waaronder aanbiedingen van investeringsfondsbeheerder 3iQ, Purpose Investments, Evolve Funds Group en CI Global Asset Management.

Hoewel de verwachting is dat er op korte termijn geen Bitcoin ETF goedgekeurd zal worden in de VS, heeft het bureau wel een bevel uitgevaardigd waardoor het publiek commentaar kan geven op de voorgestelde regelwijziging rond de nieuwe aanvraag van de vermogensbeheerder VanEck.

Volgens een publicatie van woensdag van de SEC heeft de regelgevende instantie nog geen beslissing genomen over het voorstel van VanEck, maar “zoekt en moedigt geïnteresseerde personen aan om opmerkingen te maken” op het voorstel. In het bijzonder vraagt ​​de commissie het publiek om te overwegen of zij geloven dat de Bitcoin ETF vatbaar is voor manipulatie en ontworpen is om frauduleuze en manipulatieve handelingen en praktijken te voorkomen.

De SEC vroeg mensen ook om mee te denken over “de geschiktheid van Bitcoin als onderliggende waarde voor een op de beurs verhandeld product” en de liquiditeit en transparantie van de Bitcoin (BTC) -markt, aangezien bestaande regels vereisen dat nationale effectenbeurzen gericht zijn op het “beschermen van beleggers en het algemeen belang”.

Iedereen die geïnteresseerd is om commentaar te leveren op de voorgestelde Bitcoin ETF, heeft tot 21 dagen na publicatie de tijd, en tot 35 dagen na publicatie de tijd voor weerleggingen. Leden van het publiek kunnen opmerkingen indienen via de SEC-website, via e-mail of per post.

VanEck diende in maart het papierwerk in om een ​​Bitcoin ETF aan te vragen bij de SEC, nadat de vermogensbeheerder een soortgelijke aanvraag had ingetrokken die hij in januari had ingediend in samenwerking met blockchain-startup SolidX. De commissie heeft de beraadslagingstermijn al een keer verlengd, van 3 mei tot 17 juni.

De SEC heeft tevens de mogelijkheid om de deadline wederom te verlengen in stappen van 45, 45, 90 en 60 dagen — tot 240 dagen — voordat een definitieve beslissing genomen moet worden. Op grond van artikel 19(b)(2)(B) van de Securities Exchange Act van 1934 heeft de commissie echter ook het recht om nader “te bepalen of de voorgestelde regelwijziging moet worden afgekeurd” vóór de deadline. Vandaar dat het verzoekt om openbaar commentaar.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN