Bitcoin koers van $288.000 nog steeds in het spel, zegt PlanB

De Bitcoin (BTC) koers lijkt nog steeds binnen drie jaar een gemiddelde prijs van $288.000 te kunnen bereiken, ondanks de flinke BTC daling van vorige maand. Dit zei de Nederlandse cryptocurrency-analist en maker van het stock-to-flow-model, PlanB.

PlanB gaf gisteren in een tweet aan dat hij geen twijfels heeft over of de Bitcoin koers zijn prijsdoel zal behalen. Hij heeft vertrouwen in de vooruitgang van BTC en deelde een grafiek die Bitcoin beschrijft als “going for gold”.

“Het zou me echt verbazen als Bitcoin deze fase de zwarte S2FX-modellijn niet zou raken. Ongeacht de huidige volatiliteit zullen geelgroene en blauwe stippen (veel) hoger zijn dan roodoranje stippen”, aldus PlanB.

Een van zijn Twitter volgers reageerde zaterdag op de tweet van Plan B en vroeg: “Vanwaar dit vertrouwen gezien de grote neerwaartse afwijking van het model op dit moment? Is het onchain-analyse?”

PlanB reageerde hierop met dat 2021 echt lijkt op 2013 en 2017. Hij zei:

“De afwijking is niet veel anders dan in 2013 (S2F ~10) of 2017 (S2F ~25), alleen de gebruikelijke traagheid na een halvering.”

Het stock-to-flow-model heeft tot nu toe met unieke precisie de groei van Bitcoin in kaart gebracht. Een dergelijke verrassing zou dan ook een enorme test zijn voor het model.

Bitcoin koers op weg naar 6 nullen

Plan B is niet de enige persoon die verwacht dat de Bitcoin koers richting zes nullen zal stijgen. Mike McGlone, senior grondstoffenstrateeg bij Bloomberg Intelligence, benoemde onlangs de kracht van de Bitcoin halveringen. McGlone vertelde gisteren in een tweet dat het dalende Bitcoin aanbod een “bullish aas” is voor de koningsmunt, en een van de redenen is waarom de Bitcoin koers waarschijnlijk naar zes nullen zal stijgen.

“Bitcoin $100.000 heeft een bullish aas in petto: afnemend aanbod – Dit jaar volgt een verlaging van het Bitcoin-aanbod, waardoor de prijs waarschijnlijker zal stijgen als patronen uit het verleden stand houden”, vatte hij samen.

Bitcoin

Wat denken jullie dat de Bitcoin koers gaat doen? Laat het ons weten op onze socials!