Donald Trump houdt niet van Bitcoin omdat het concurreert met de dollar

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft in een recent interview met Fox Business aangegeven dat hij niet van Bitcoin (BTC) houdt omdat hij het ziet als een concurrent van de dollar. Hij zei het volgende:

“Bitcoin lijkt gewoon oplichterij. Ik houd er niet van omdat het een andere valuta is die concurreert met de dollar. In wezen is het een valuta die concurreert met de dollar. Ik wil dat de dollar de valuta van de wereld wordt.”

Wat duidelijk werd is dat Trump een goed begrip heeft van Bitcoin, aangezien hij het ziet als een valuta die een gevaar op kan leveren voor de superioriteit van de Amerikaanse dollar. Het is dan ook wel logisch dat hij bang is dat de dollar zijn status als wereldreservevaluta zou kunnen verliezen aan de globale cryptocurrency.

De voormalige president van de VS werd ook gevraagd naar zijn beleggingen op de beurs. Hij deelde dat hij, hoewel hij eerder in de Amerikaanse aandelenmarkt heeft belegd, daar momenteel niet in belegt omdat “het te hoog staat”.

Trump’s evaluatie van en reactie op de groei van Bitcoin staat echter in schril contrast met de recente aankondiging van de president van El Salvador, dat van plan is om Bitcoin als wettig betaalmiddel in te voeren. Het is echter zo dat El Salvador natuurlijk veel minder belang heeft dat zijn eigen fiat-valuta dominant blijft in het land.

Dit illustreert dan ook dat landen die niet financieel soeverein zijn, in theorie geneigd kunnen zijn om Bitcoin te adopteren en de voordelen ervan te genieten in plaats van degenen die de controle hebben over fiat-valuta’s over de hele wereld – iets wat Vijay Boyapati betoogde in “The Bullish Case For Bitcoin,” bijvoorbeeld.

Door het potentieel van Bitcoin te erkennen om de dollar te onttronen als ’s werelds reservevaluta, worden leiders wereldwijd geconfronteerd met twee opties: ertegen vechten of het aannemen.

Hoewel financieel soevereine landen zoals de VS kunnen proberen het te bestrijden, kan het op de lange termijn tegen hen werken. Omdat Bitcoin een gedecentraliseerd, hard digitaal geld is dat voor geen enkele president of regelgever kan worden verboden, kan de keuze van El Salvador om het te adopteren toch de betere strategie blijken te zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!