Bitcoin koers kan $12,5 miljoen bereiken in 2031, volgens Robert Breedlove

Robert Breedlove, CEO van crypto-adviesbureau Parallax Digital, heeft in een interview met Kitco NEWS gezegd dat Bitcoin (BTC) in de komende 10 jaar tot $12,5 miljoen kan stijgen. Breedlove voorspelt de enorme uitbreiding van het aanbod van Amerikaanse dollars in de komende tien jaar. Hij denkt dat dit één van de hoofdredenen is waardoor de Bitcoin koers in de miljoenen zal stijgen.

Als wereldwijde waardeopslag voorspelt Breedlove dat de Bitcoin koers zal stijgen in combinatie met enorme uitbreiding van het aanbod van Amerikaanse dollars. Het stijgende aanbod van Amerikaanse dollars zal ten koste gaan van zwakkere fiat-valuta’s. Breedlove zei:

“De uitbreiding van de geldhoeveelheid wordt beheerst door een wet, het wordt de wet van het versnellen van de uitgifte van waardevermindering genoemd, dus hoe meer geld je drukt, hoe meer geld je uiteindelijk moet drukken om het systeem draaiende te houden.”

Breedlove verwacht dat de geldhoeveelheid van M2 (geldvoorraad) waarschijnlijk in de komende vier jaar opnieuw zal verdubbelen en dan vanaf daar weer zal verdubbelen. Totdat de Amerikaanse geldhoeveelheid over 10 jaar groeit tot ongeveer 40% van de geldhoeveelheid in de wereld.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Binance-GIF.gif

Verder ging Breedlove in op de recente volatiliteit, aangezien de Bitcoin koers binnen enkele dagen met meer dan 50% van zijn hoogste punt was gedaald. Hij zei:

“Volatiliteit is een natuurlijke functie van prijsontdekking en heeft de neiging te krimpen naarmate de marktkapitalisatie groter wordt, dus dat is omgekeerd evenredig aan de marktkapitalisatie. We hebben gezien dat dat patroon zich met Bitcoin afspeelt dat de volatiliteit daadwerkelijk afneemt.

Bitcoin koers op weg naar $307.00 tegen oktober 2021

De CEO van Parallax Digital verwacht op basis van het vergelijken van de huidige prijscyclus met historische hoogtepunten dat de Bitcoin koers met meer dan 750% zal stijgen. Hij verwacht dat dit tegen oktober 2021 zal gebeuren en zei:

“Ik heb een model geplaatst. Het is drie jaar geleden nog steeds op Twitter gepubliceerd dat we de volgende Bitcoin-piek op $244.000 noemden. Ik heb dat model na Covid aangepast omdat ik ook denk dat de inflatoire druk op de Amerikaanse dollar bijzonder uitgesproken zal worden, ongeveer 18 maanden nadat het drukken begon, wat toevallig precies in lijn valt met de volgende Bitcoin-prijspiek. Ik denk dat we in deze marktcyclus $300.000 kunnen breken… $307.000 om precies te zijn, dat is onze huidige modelprijs.” 

Verder maakt Breedlove zich geen zorgen over de verhoogde regulering. “Elke keer dat we ons in een bullmarkt bevinden, wil elke regelgevende instantie in de wereld naar buiten komen en zeggen: ze doen dit of dat om Bitcoin onder controle te houden en het te belasten, maar uiteindelijk is Bitcoin slechts een spel dat op zichzelf speelt.”, aldus Breedlove.

Bekijk het interview van Robert Breedlove met Kitco NEWS hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!