blockstream

Blockstream lijft Adamant Capital in

Blockstream, het bedrijf van Bitcoin-pionier Adam Back heeft het bitcoininvesteringsfonds Adamant Capital ingelijfd. Blockstream is jullie misschien wel bekend van de Blockstream Satellite of van de verschillende mijnoperaties die ze wereldwijd runnen.

We schreven ook al eerder berichten over waarom Adam Back door sommigen wordt aangeduid als Satoshi Nakamoto. Adamant Capital werd opgericht door de naar de VS uitgeweken Belg, Tuur Demeester.

Opstart van Blockstream Finance

Met de acquisitie van Adamant Capital wil Blockstream een financiële poot oprichten, Blockstream Finance. Adamant Capital heeft volgens hen een solide fundament gelegd in de wereld van investeringsfondsen.

Blockstream Finance heeft als doel om meer innovatieve bitcoin-investeringsproducten uit te werken op de Liquid sidechain, dixit de Blockstream CEO. Dat ligt helemaal in lijn met de eerdere release van de Blockstream Mining Note (BMN), een Liquid-based token dat investeerders de mogelijkheid moet geven te investeren in Bitcoin mining.

Tuur Demeester’s durfkapitaalfonds Adamant Capital maakte het al jaren mogelijk voor investeerders om zich bloot te stellen aan Bitcoin. Zijn Bitcoin Alpha Fund was er op gericht om het beter te doen dan wat de prijs van Bitcoin deed. De voorbije jaren werd het marktrapport door kenners erg gewaardeerd.

“Hun marktrapporten door de jaren heen werden geprezen als een frequente bron van inzicht in de Bitcoin-gemeenschap vanwege hun diepgaande analyse en nauwkeurige voorspellingen.”

Adam Back, CEO Blockstream

Als een true believer en vroege investeerder in Bitcoin begon Demeester in de nieuwsbrief MacroTrends Bitcoin als belegging aan te bevelen. Bitcoin noteerde toen een prijs van om en bij de $5. In de nieuwsbrief legde hij zijn volgers uit hoe en waarom hij zelf investeerde. Demeester volgde een economische opleiding maar haakte gefrustreerd af.

In een interview met de Belgische krant De Standaard verweet Demeester de economische opleidingen leveren vooral legbatterij-economisten af te leveren. Hij zag zichzelf eerder als een vrije-uitloop-economist. Hij verdiepte zich in de Oostenrijkse economische school en richtte mee het Rothbard instituut op dat zich toelegde op het bestuderen van diezelfde economische school.

Demeester zal als adviseur bij Blockstream Finance aan de slag gaan en liet gisteren nog via Twitter weten dat hij met hen zal samenwerken om in Bitcoin gedenomineerde rendementen toegankelijk te maken voor beleggers over de hele wereld.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN