Dogecoin investeerders moeten hun DOGE omzetten naar Bitcoin, zegt Barry Silbert

Barry Silbert, oprichter van Grayscale Investments, heeft gezegd dat zijn bedrijf short is gegaan op Dogecoin (DOGE). Hij gaf verder aan dat DOGE investeerders hun munten moeten verkopen voor Bitcoin. Silbert plaatste het volgende bericht op Twitter:

“Oke $DOGE fans, het is leuk geweest. Welkom in crypto! Maar de tijd is gekomen om jouw DOGE in BTC om te zetten [onthulling: we zijn short gegaan op DOGE via FTX.”

Niet veel later tweette Silbert dat alle winst uit de DOGE short zal worden gedoneerd aan financiële educatie en Bitcoin gerelateerde doelen, wat de kennis over Bitcoin voor nieuwe handelaren zal helpen verbeteren.

De maker van Dogecoin, Billy Markus, was niet zo blij met dit nieuws. Hij reageerde met het volgende op het bericht van Silbert:

“De vader of moeder van @CoinDesk gaat short? Schokkend, het bureau dat verantwoordelijk is voor het verspreiden van veel verkeerde informatie over Dogecoin, verklaart publiekelijk dat ze Dogecoin shorten. Best cool jongens, een manier om het bij de mensen te houden en de elite rijker te maken?”

In een eerder artikel die wij plaatsten, zei de oprichter van Cardano (ADA) Charles Hoskinson, dat Dogecoin een catastrofale mislukking is die miljoenen investeerders grote verliezen zal opleveren. Bovendien merkte hij op dat Dogecoin de reputatie van de crypto-industrie kan vernietigen.

ProBit

DOGE is in de afgelopen weken aanzienlijk gestegen en op 8 mei bereikte de meme-cryptocurrency een nieuw hoogtepunt van $0,7390. Dogecoin investeerders zijn ervan overtuigd dat de munt op weg is naar $1 dollar en binnenkort de nummer drie positie over zal nemen van Binance Coin (BNB).

Dit terwijl critici denken dat Dogecoin een bubbel is die op het punt staat om te knappen. De Dogecoin koers is sinds de aankondiging van Silbert flink gezakt en beweegt op het moment van schrijven rond de $0,52. Silbert beloofd in ieder geval om $1 miljoen aan een goed doel te doneren als DOGE de $1 bereikt voor begin juni.

“En om het interessant te maken, als $DOGE op 31 mei $1 bereikt, zullen we $1 miljoen doneren aan een goed doel dat is geselecteerd door de Dogecoin-gemeenschap.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!