$47.000 is een belangrijk niveau voor Bitcoin, aldus analist

Crypto-handelaar en influencer Ben Armstrong vertelde in een nieuwe video zijn 849.000 abonnees dat hij niet verwacht dat de Bitcoin koers nog onder de $47.000 zal dalen, aangezien dit een belangrijk ondersteuningsniveau is geweest in de afgelopen maanden.

“Ik geloof niet dat we Bitcoin onder het gebied van $47.000 zullen zien gaan … Er is zoveel koopvolume geweest bij $47.000. Van instellingen, van bedrijven, van particulieren, van detailhandelaren – in feite kocht iedereen onder de zon voor $47.000.”

Armstrong merkte echter ook op dat als $47.000 verloren gaat als ondersteuning en de Bitcoin koers boven $41.000 blijft, dit nog steeds als een normale bullmarktcorrectie kan worden beschouwd:

“Kan het mogelijk onder de $47.000 komen? Ja, dat kan. Als het onder de $47.000 komt, kijk je naar een niveau waar je doorheen gaat en dat heel erg sterk is. Dat valt echter nog steeds binnen de range van de gemiddelde correcties van Bitcoin binnen bullmarkten.

Dus wat dat betekent is dat Bitcoin kan dalen tot $42.000 … misschien zelfs $41.000 en nog steeds binnen de normale correctiezone van een bullmarkt valt.”

ProBit

Hoewel Armstrong gelooft dat BTC en de bull-cyclus een beweging lager dan $47.000 kunnen overleven, zal het volgens hem wel moeilijk zijn om het niveau te heroveren en er weer ondersteuning van te maken:

“Wat heel erg is als het onder de $47.000 komt, is dat wat we zien met deze echt heel sterke niveaus, is dat zodra het niveau wordt gebroken … een zeer harde lijn van ondersteuning zal veranderen in een zeer harde lijn van weerstand. Dus vanuit dat perspectief maak ik me zorgen dat als we onder dit niveau van $47.000 duiken, het heel moeilijk zou zijn om er weer overheen te komen. We zouden ongeveer een maand kunnen rangen, wat niet geweldig zou zijn voor Bitcoin.”

Hij gaf tot slot toe dat een correctie “redelijk gezond voor de markt” is, terwijl hij keek naar het stock-to-flow-model van PlanB:

“Als we naar het stock-to-flow-diagram gaan kijken, wat u kunt zien, is dat we ons eigenlijk teruggrijpen op het gemiddelde. Wat betreft de stock-to-flow waren we deze bullmarkt ver vooruit, en het ziet er naar uit dat er in de toekomst gekke cijfers komen en ik geloof nog steeds dat dat gaat gebeuren.”

Het S2F-model van PlanB schetst dat de Bitcoin koers deze bull run nog een target van $288.000 kan bereiken. Of dit uiteindelijk zal gaan gebeuren, is nog maar de vraag. Dit zou betekenen dat de koningsmunt met bijna 600% zou moeten stijgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!