Ethereum koers blijft bullish ondanks crash

Ethereum (ETH) investeerders ontvingen deze week goed nieuws met de komst van de Berlin upgrade. De Ethereum koers steeg onder andere dankzij de upgrade naar een nieuw hoogtepunt van $2.548. Echter ging het afgelopen nacht goed mis, want de Ethereum koers daalde aanzienlijk samen met Bitcoin. Voorlopig blijven handelaren op de lange termijn optimistisch over de Ethereum koers en analisten suggereren dat ETH richting $3.000 zal stijgen.

Gemakkelijk en snel Ethereum kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1000 geen handelskosten!

ETH / BTC grafiek

De bekende cryptocurrency analist CryptoMichaël gaf onlangs zijn visie op de Ethereum koers. Hij pakte de ETH/BTC grafiek erbij en suggereert dat ETH eerst zal consolideren, voordat het een verdere stijging omhoog zal maken richting een nieuw hoogtepunt. Hij plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“Hoe zit het met #altcoins? Niks is veranderd. Degenen die echter het snelst vallen, zijn degenen die verticaal zijn gegaan. Andere munten zoals Ethereum, hebben gewoon een normale dag. Ze zullen de komende maanden zwaar doorstijgen.”

ProBit

Ethereum koers vooralsnog bullish

In gesprek met Daan van Benelux Crypto (klik hier voor zijn Telegram kanaal) vroegen wij hem om zijn visie op de Ethereum koers. Hij zei:

“Het is wellicht niemand ontgaan dat er afgelopen nacht/ochtend een sterke dump heeft plaatsgevonden. Wat ons opvalt is dat deze dump keurig netjes tot de fib 0.618 ( golden fibonacci ratio) heeft doorgezet en vanaf dat gebied een zeer sterke bounce heeft gemaakt. Ook zien we dat de EMA-200 lijn ook rond dat gebied loopt en eerder als support/resistance heeft gediend. Deze houden we dan ook goed in de gaten als supportlevel.”

Hij ging verder met:

“Verder zien we een trendline die vanaf begin april loopt en wat lijkt op een linker-shoulders & een head, we houden dan ook goed in de gaten of er een rechter shoulder wordt gevormd en de neckline wordt doorbroken. Mocht dat gebeuren en mochten we een 4hr close onder de EMA-200 maken, dan zullen we weer de 0.618 zone in de gaten houden voor een potentiele double-bottom play.”

Daan sloot af met:

“Ten slotte de RSI: indien we de wick van vandaag negeren, kunnen we spreken van een bullish divergence, dus dat is dan wel weer positief. Voor nu is onze bias nog steeds bullish, maar we blijven wel tegelijkertijd de bearish scenarios in de gaten houden.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!