Binance gaat, na Tesla, nu ook tokenized aandelen aanbieden van Coinbase

De bekende cryptocurrency-exchange Binance is van plan om een ​​tokenized versie van de aandelen van Coinbase te vermelden zodra deze later op de dag openbaar verhandelbaar worden op Nasdaq. Hierdoor kunnen gebruikers fracties van een aandeel kopen en verkopen.

Coinbase zal openbaar worden gemaakt via een directe notering op de Nasdaq, in wat wordt beschreven als een “keerpunt” voor de crypto-markt in het algemeen. Nasdaq heeft het aandeel, dat zal worden verhandeld onder de ticker $COIN, een referentiekoers gegeven van $250, wat het bedrijf een totale waardering oplevert van ongeveer $64 miljoen.

Wat zijn tokenized aandelen?

De tokenized aandelen van Binance zijn tokens die worden ondersteund door de onderliggende aandelen. Een Duitse beleggingsonderneming beheert de aandelen namens Binance. Omdat ze als tokens worden gekocht en verkocht, kunnen ze in delen worden aangekocht door investeerders.

Als de tokens dividend opleveren, worden ze verdeeld over de tokenhouders. Binance-gebruikers kunnen echter de aandelen alleen verhandelen tijdens traditionele beursuren, in tegenstelling tot cryptocurrencies die 24/7 kunnen worden verhandeld.

ProBit

De beurs begon pas maandag met het noteren van tokenized aandelen. Het eerste beschikbare aandeel was Tesla Inc. ($TSLA). De beurs gaf echter toen al aan dat het van plan was om “in te spelen op de vraag van de markt” door in de toekomst meer aandelentokens te vermelden. Nu heeft het dus besloten om ook het tokenized aandelen van Coinbase te vermelden.

Binance gaat de concurrentie aan met FTX

De stap van Binance naar tokenized aandelen volgt op het succes van zijn rivaliserende beurs FTX, die een breder scala aan tokenized aandelen aanbiedt, waaronder Tesla, MicroStrategy, PayPal en Amazon.

Afgelopen maandag reageerde Sam Bankman-Fried, CEO van FTX, op Binance’s recente toevoeging van tokenized aandelen en verklaarde:

“Dit is slechts hun bèta. Alleen door te concurreren en elkaar uit te dagen om het beter te doen, kunnen we de branche vooruit helpen.”

Heb je nog geen account op Binance? Klik dan hier en ontvang 10% handelskorting!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!