Vitalik Buterin is op weg om miljardair te worden

Medeoprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, is niet ver verwijderd van het worden van een miljardair met een geschatte nettowaarde van circa $700 miljoen.

Uiteraard zit het grootste stuk van zijn rijkdom in Ethereum, met blockchain-gegevens die aantonen dat hij momenteel ten minste 333.520 ETH bezit, wat een daling van ongeveer 15.000 ETH ten opzichte van december 2019 is.

Er is ook te zien dat Buterin op 9 februari 2020 ongeveer 5.000 ETH verkocht, toen de prijs $220 bedroeg. Hij verkocht nog eens 10.000 ETH op 1 augustus 2020 tegen een prijs van ongeveer $400. Totaal verkocht hij dus voor ongeveer $50 miljoen aan Ether.

Zijn resterende ETH is momenteel $618 miljoen waard en op een ander adres heeft hij ook nog ongeveer $5 miljoen aan andere tokens, wat de geschatte nettowaarde op ongeveer $700 miljoen brengt. Dit gigantische vermogen maakt Buterin één van de rijkste mannen onder de 30.

ProBit

Zijn adressen worden echter nauwlettend in de gaten gehouden, aangezien hun bewegingen voorheen de prijs aanzienlijk beïnvloedden, niet in de laatste plaats omdat hij meestal de top verkocht. Daarnaast heeft de Ethereum Foundation, de stichting achter het blockchain-project Ethereum, ook 430.340 ETH in bezit, ter waarde van ongeveer $800 miljoen.

De stichting hoeft zich dus niet druk te maken dat de liquide middelen binnenkort op zullen raken. Dat is maar goed ook, aangezien het deze fondsen veelal gebruikt om de ontwikkeling van Ethereum te financiëren. Zo heeft het in december 2020 nog 100.000 ETH verplaatst en deze maand werd er 30.000 ETH verplaatst. Beide bedragen werden verstuurd naar beurzen, wellicht om te staken.

Met zoveel Ether kan de stichting een hoop geld verdienen door de munt te staken, aangezien het bijna $1 miljard aan activa in zijn portfolio heeft.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!