CoinMarketCap leerprogramma

Meer dan $200 miljoen aan NFT’s verkocht in maart

De non-fungible token (NFT) -markt is het afgelopen jaar flink in populariteit gestegen. De markt piekte vanaf het begin van het jaar tot de mainstream, waarbij de verkoopbedragen flink toenamen naarmate meer digitale artiesten, muzikanten, beroemdheden en anderen hun content besloten te verkopen als NFT’s.

Alleen al in maart werd de content die als NFT’s werd verkocht geschat op meer dan $200 miljoen, wat veel meer is dan de totale verkoop in de voorgaande maand.

Meer dan 1.500 procent stijging sinds januari

Hoewel de verkoop sinds januari stijgt, overtreft het record dat van januari en februari samen. Ongeveer $91 miljoen aan verkopen werd geregistreerd in februari en $12 miljoen in januari, wat neerkomt op een stijging van meer dan 1.500 procent in vergelijking met de verkopen in maart. De meeste verkopen vonden plaats op Nifty Gateway, de NFT-markt die eigendom is van de gebroeders Winklevoss.

ProBit

Volgens de marktgegevens van CryptoArt was Nifty Gateway goed voor ongeveer $140 miljoen van de totale omzet in maart. SuperRare registreerde ongeveer $30 miljoen aan NFT-verkopen, gevolgd door Foundation, MakersPlace, enzovoort.

NFT-hype

Een aantal digitale artiesten heeft miljoenen kunnen binnenhalen door hun meesterwerk te verkopen als NFT’s. Dit omvat onder meer Beeple, die zijn werk “Everydays: The First 5.000 Days” voor ongeveer $69 miljoen verkocht. Onlangs werd zijn CarbonDrop-kunstwerk ook gekocht door Justin Sun, de oprichter van Tron blockchain, voor meer dan $6 miljoen.

Deze cijfers zullen waarschijnlijk meer mensen naar de markt drijven en het is dan ook niet moeilijk om te voorspellen dat, gezien de groeiende populariteit en tractie op de markt, de verkopen waarschijnlijk deze maand verder zullen stijgen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN