China CBDC

Chinezen kunnen portemonnee voor digitale yuan aanvragen via zes banken

Een recent rapport, gepubliceerd door China’s Securities Times, legt uit dat inwoners van China nu de digitale yuan-portemonnee kunnen aanvragen bij zes verschillende Chinese banken die eigendom zijn van de staat. Daarnaast gaf het artikel aan dat de volgende banken betrokken zijn bij de aanvraagprocedure; de Agricultural Bank of China, Bank of Communications, Bank of China, Bank of Communications, China Construction Bank en de Postal Savings Bank of China.

ProBit

De digitale valuta vanuit de centrale bank van China (CBDC), ook bekend als “DCEP”, wordt al geaccepteerd door verschillende handelaren in China. Individuen kunnen de digitale yuan ook uitgeven om metrokaartjes te kopen in Shanghai en gebruiken in het winkelcentrum Xujiahui. Tevens accepteren Huijin-warenhuizen ook de digitale yuan van de People’s Bank of China.

Het rapport van de Securities Times geeft ook aan dat geïnteresseerde gebruikers eenvoudig een QR-code kunnen scannen om toegang te krijgen tot de applicatielink om de CBDC-portemonnee aan te vragen. De richtlijnen geven ook aan dat klanten hun bankpasgeld ook in de portemonnee kunnen bundelen. De digitale yuan-portemonnee heeft een maximale betalingslimiet van 1.000 yuan per dag en klanten kunnen echter upgraden naar hogere bestedingslimieten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN