Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers kan dalen richting $46.000, aldus analist

De onafhankelijke marktanalist Jonny Moe heeft onlangs op Twitter aangegeven dat hij denkt dat de Bitcoin koers kan gaan dalen richting $46.000, aangezien deze daalt tot onder de prijsbodems van twee klassieke technische patronen: Double Top en Descending Triangle. Dat vergroot de kans dat de koningsmunt zijn bearish correctie voortzet op basis van hoe traders klassieke technische indicatoren interpreteren.

Hij tweette het volgende:

“$52k is nog steeds ons eerste observatiepunt, maar ik moet eerlijk zijn, ik denk dat er genoeg niet-gerealiseerde winst is dat we naar het gebied van ~$46k kunnen worden gezogen.”

Nog twee indicatoren voor een daling

Achteraf gezien bevestigde Bitcoin (BTC) een dubbel toppatroon, na twee opeenvolgende keren een high te hebben bereikt met een gematigde daling tussen de twee pieken. De daling onder het niveau van de dubbele top van de halslijn wees op verdere potentiële uitverkoop, waarbij het prijsdoel zo ver reikte als de hoogte van de dubbele top.

Ondertussen vertoonde Bitcoin tekenen van het doorbreken van een Descending Triangle-patroon. De duik van de cryptocurrency onder de onderste trendlijn van de structuur op woensdag was volgens Moe een ander bearish signaal naast de dubbele top. Hij merkte op dat traders Triangle breakout konden zien als een extra signaal om hun posities voor te bereiden op $46.000. Hij zei het volgende:

ProBit

“Noem het een dubbele top, noem het een dalende driehoek, maar hoe dan ook, nog steeds gericht op een regio van $46.000 bij een ineenstoring.”

Hij ging verder met:

“We zijn uitgebroken uit de dubbele top, maar we hebben in ieder geval wat eerste steun gekregen op het horizontale niveau van $52k. Ik zal mijn eigen advies opvolgen en een stap terug doen om te zien hoe we reageren. Shorts gesloten voor nu; terug naar plat.”

Andere trader verwacht ook een daling

De neerwaartse risico’s op de Bitcoin-markt kwamen ook voort uit een potentiële dalende wig, een bullish omkeringspatroon, maar bevindt zich momenteel midden in de formatie. Marktanalist Vince Prince zag de structuur in zijn analyse van vandaag en merkte op dat de Bitcoin koers naar het punt zou kunnen gaan waarop de bovenste en onderste trendlijnen van de wig samenkomen.

Het punt van de convergentie van trendlijnen bevindt zich in het gebied van $50.000-51.000. Hij verwacht dat de koningsmunt hierheen zal dalen, voordat het een bullish uitbraak probeert. Ondertussen zouden traders, bij een verdere daling van de cryptocurrency, hetzelfde $46.000-gebied in de gaten houden als het volgende neerwaartse doelwit. Hij voegde hier aan toe:

“Dit betekent niet dat Bitcoin volledig bearish is. Het zal belangrijk zijn hoe de cryptocurrency de lagere ondersteuningen benadert en hoe het een mogelijke bounce vanaf daar beheert. Wanneer het deze bounce sterk genoeg kan aanhouden, kan dit leiden tot verdere stabilisatie en ook tot een mogelijke omkering.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN