Cryptobubbel

NFT’s gebouwd op wankele fundamenten, aldus onderzoek

Non-fungible tokens (NFT’s) zijn digitale activa die een reeks unieke real-world en immateriële dingen vertegenwoordigen. In de afgelopen tijd heeft de markt van digitale kunstwerken, verzamelobjecten en vastgoed een grote stijging in populariteit gezien, vooral dankzij een reeks spraakmakende verkopen.

Het belangrijkste verkoopargument van NFT’s is hun schaarste. Een impliciet voordeel is dat ze voor altijd op de blockchain zullen bestaan. Het is echter zo dat dit niet helemaal waar is. Zo blijkt uit een onderzoek van Jonty Wareing.

Wareing onderzocht de blockchain-gegevens van twee bekende NFT’s en ontdekte dat ze bestaan ​​uit een URL-adres of IPFS-hash. Met andere woorden, het bestaan ​​van die NFT’s hangt af van het feit of de verkoper op de markt blijft werken.

“Korte versie: het NFT-token dat je hebt gekocht, verwijst naar een URL op internet of een IPFS-hash. In de meeste gevallen verwijst het naar een IPFS-gateway op internet die wordt uitgevoerd door de startup waarvan u de NFT hebt gekocht. Oh, en die URL is niet het mediabestand. Die URL is een JSON-metadatabestand.”

ProBit

Wareing verwees in eerste instantie naar een stuk genaamd “CROSSROAD” van Beeple via de Nifty Gateway-marktplaats. Dit stuk was een uniek stuk omdat de NFT zou veranderen afhankelijk van de uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen. CROSSROADS werd in februari van dit jaar verkocht voor $6,6 miljoen.

Wareing merkte op dat het NFT-token voor CROSSROADS een JSON-bestand is dat wordt gehost op Nifty Gateway-servers. Hij verklaarde dat als Nifty Gateway zou stoppen met handelen, CROSSROADS ook zou ophouden te bestaan. Hij concludeerde dat het stuk waardeloos zou zijn als dat zou gebeuren.

“DAT bestand verwijst naar de daadwerkelijke media die u zojuist hebt ‘gekocht’. Die in dit geval wordt gehost via een @cloudinary CDN, opnieuw bediend door de servers van Nifty. Dus als Nifty failliet gaat, is je token nu waardeloos. Het verwijst naar niets. Dit kan niet worden gewijzigd.”

Evenzo verwijst een onderzoek van Beeple’s “THE FIRST 5000 DAYS” naar een IFPS-hash. Dit verwijst op zijn beurt naar een JSON-metadatabestand dat verwijst naar een IFPS-gateway van NFT-marktplaats Makersplace. Dit stuk werd voor $69 miljoen verkocht en het zou toch jammer zijn als het kunstwerk verdwijnt na je aankoop.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN