Bitcoin koers

Bitcoin koers zakt flink, maar CEO van Diginex zegt dat $175.000 in zicht is

Het Bitcoin (BTC) feestje boven $60.000 is van korte duur geweest, want na twee dagen boven dit niveau te hebben bewogen, daalde de Bitcoin koers vandaag tot onder $55.000. Ook de meeste altcoins hebben het door de daling van Bitcoin zwaar en gingen hard onderuit.

Zo steeg Ethereum gisteren voor het eerst sinds 21 februari weer boven het $1.940 niveau ,maar is het nu gedaald tot ongeveer $1.800. Daarnaast zijn Binance Coin (-5%), Polkadot (-5%), Cardano (-4,5%), Ripple (-3,5%), Litecoin (-6%) en Chainlink (-4%) ook allemaal in het rood.

Ondanks deze daling blijven speculanten optimistisch. Ze verwachten dat de deelname van traditionele bedrijven en financiële instellingen in de komende maanden zal blijven toenemen, waardoor de Bitcoin koers tot meer dan $100.00 zou kunnen stijgen. Zo zei Masafumi Yamamoto, hoofd valutastrateeg bij Mizuho Securities, onlangs in een interview met Reuters het volgende:

“Investeringen door institutionele beleggers en bedrijven nemen toe. Het is wat ik de financialisering van Bitcoin noem.”

Bitcoin koers op weg naar $175.000

Richard Byworth, CEO van Diginex Ltd., een aan Nasdaq genoteerd bedrijf dat is gebouwd voor institutionele handelaren op het gebied van digitale activa, gaf onlangs in een interview met Bloomberg aan dat het beperkte aanbod van 21 miljoen munten van Bitcoin het een aantrekkelijke gok maakt tegen de aanhoudende devaluatie van de dollar. Hij suggereert dat de Bitcoin koers tegen het einde van 2021 tot $175.000 zou kunnen stijgen.

Bekijk de video hieronder:

Meer aanwijzingen over waar Bitcoin naartoe gaat kunnen afhangen van de bijeenkomst van de Federal Open Market Committee die op 16 en 17 maart zullen plaatsvinden. Daarnaast wordt tussen nu en ergens volgende week meer informatie bekendgemaakt over de uitbetaling van het $1.400 stimuleringspakket. Zullen de ontvangers van dit stimuleringspakket het geld investeren in Bitcoin? Het eerste stimuleringspakket dat in april 2020 werd uitgegeven ter waarde van $1.200 dollar is namelijk al meer dan $10.000 waard.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN