Twitter zet grote cryptocurrency accounts tijdelijk stop

Het social mediaplatform Twitter, onder leiding van Jack Dorsey, heeft de accounts van verschillende crypto-influencers opgeschort. De Twitterprofielen van ten minste zeven crypto-influencers waren niet bereikbaar.

De accounts die zijn opgeschort zijn bijvoorbeeld die van @woonomic, @100trillionUSD, @mmcrypto, @wsbchairman, @themooncarl, @TheCryptoDog, @KoroushAK.

De voormalige Wall Street-handelaar Tone Vays, plaatste onlangs het volgende op Twitter:

“Ik heb net een sms gekregen van @woonomic, het lijkt erop dat zijn account samen met @100trillionUSD is opgeschort… WTF @Twitter dit is onaanvaardbaar, deze jongens zijn enkele van de BESTE financiële analisten ter wereld. @TwitterSupport moet dit zo snel mogelijk onderzoeken!”

Vorig jaar deed YouTube hetzelfde door verschillende grote cryptokanalen op te schorten.

Inmiddels is bekend geworden dat het Twitter account van de bekende crypto-influencer PlanB (@100trillionUSD), de maker van het Bitcoin Stock-to-Flow-model, en de bekende crypto-analist Willy Woo (@woonomic) zijn hersteld. Willy Woo ontving een update over waarom zijn account was opgeschort. De update luidde als volgt:

“We hebben systemen die meerdere spamaccounts in bulk vinden en verwijderen, en die van jou is per ongeluk gemarkeerd.” 

Dit nieuws komt te midden van duidelijke tekenen van interesse in Bitcoin van Twitter’s eigen CEO, Jack Dorsey. Zo slaat Dorsey zijn handen ineen met Rapper Jay-Z om meer awareness te creëren voor Bitcoin. Ook zette hij onlangs zijn allereerste tweet te koop als een NFT via Cent, waarop TRON CEO Justin Sun een bod van $2 miljoen uitbracht. Dorsey merkte op dat het geld zou worden omgezet in Bitcoin en naar GiveDirectly Africa Response zouden worden gestuurd. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!