Binance Launchpad

Binance CEO: institutionele interesse op ons platform is toegenomen

De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), heeft verklaard dat de institutionele interesse in cryptocurrencies op Binance flink is toegenomen.

Binance is een internationale cryptocurrency exchange die in 2017 is opgericht door Changpeng Zhao in China. Gemiddeld is het dagelijkse handelsvolume van de beurs meer dan $28 miljard. De plotselinge toename van institutionele aankopen, zal er waarschijnlijk in de komende jaren voor zorgen dat dit dagelijkse gemiddelde zal stijgen zoals nooit tevoren.

De CEO zei op donderdag 4 maart in een interview met Bloomberg dat hij “een veel grotere acceptatie van institutionele adoptie” heeft gezien en “dat er veel meer instellingen binnenkomen.” 

Hij voegde eraan toe dat de kopers “doorgaans veel grotere maten verhandelen en zei dat de totale omvang van het gebruikersbestand zeer snel groeit, vooral in het afgelopen jaar.”

Changpeng Zhao merkte ook op dat de institutionele hype omtrent Bitcoin, waarschijnlijk kan worden toegeschreven aan Michael Saylor. Volgens Zhao heeft Saylor’s investeringen mogelijk meer instellingen in crypto gebracht. Daarnaast zei hij ook dat instituties tegenwoordig een heel uniek kooppatroon hebben.

“Ze kopen gedurende lange periodes, wat lang betekent als weken of maanden, en dan kopen ze gewoon en verkopen ze niet.”

MicroStrategy was één van de eerste Fortune 500-bedrijven die het potentieel in Bitcoin zag als het hedging-actief te midden van de afnemende waarde van de Amerikaanse dollar op de internationale handelsmarkt. De softwaregigant begon Bitcoin te kopen in augustus 2020 toen de nummer een cryptocurrency rond de $13.000 handelde en sindsdien is het niet meer gestopt. Op 5 maart maakte MicroStrategy bekend dat het nogmaals $10 miljoen aan Bitcoin heeft gekocht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN