Bitcoin

Het aantal Bitcoin op exchanges neemt af

Het aantal Bitcoin op exchanges begint steeds sneller te dalen en is sinds begin dit jaar geleidelijk afgenomen. Het aantal Bitcoins dat op exchanges wordt vastgehouden kan ons inzicht geven over de huidige staat van de Bitcoin markt. Bovendien vertelt het ons veel over wat BTC investeerders denken. Als er veel BTC wordt weggehaald van exchanges, is dit vaak een teken dat investeerders ervoor kiezen om hun Bitcoin ergens op te slaan en deze vast te houden voor de lange termijn, in plaats van te traden voor kortetermijnwinsten.

In de grafiek hieronder zien we dat het aantal Bitcoin op exchanges sinds begin september 2020 in een neerwaartse spiraal zit.

Bitcoin
Bron: Glassnode

Als we verder kijken in de periode tussen augustus 2014 en maart 2020, dan zien we dat het aantal Bitcoin in deze periode op exchanges flink is gestegen. In maart 2020 kwam hier echter verandering in en sindsdien is het aantal BTC op exchanges geleidelijk afgenomen. Dit kan deels worden toegeschreven aan de populariteit van BTC en de coronapandemie. In het afgelopen jaar hebben verschillende grote instituties zoals Tesla, MicroStrategy en Square, enorme hoeveelheden aan BTC gekocht, om offline te bewaren.

In de grafiek hieronder zien we dat het aantal Bitcoin op exchanges sinds begin augustus 2014 aanzienlijk is toegenomen.

Bitcoin bullmarkt is nog maar net begonnen

De bekende statisticus Willy Woo is van mening dat BTC nog meer ruimte heeft om te stijgen en zei dat de Bitcoin bullmarkt nog maar net begonnen is. Woo merkte op dat we aan het begin van dit jaar nieuwe particuliere BTC investeerders hebben gezien en dat het aantal nieuwe investeerders blijft toenemen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN