BLOGS EXCHANGES AFBEELDINGEN_Tekengebied 1 kopie 5

Staking bij ProBit Global

In ons tweede kennisbankartikel voor ProBit Global zullen we ons verder verdiepen in de mogelijkheden tot staken bij ProBit Global. Daarnaast gaan we het hebben over de utility token PROB en wat de mogelijkheden hiermee zijn.

Staking mogelijkheden bij ProBit

Op dit moment kan je bij ProBit Global jouw inactieve ETH, DOGE, ETHPlus, Ixinium en Velas aan het werk zetten dankzij een staking programma. Het komt er dan altijd op neer dat je een hoeveelheid coins voor een bepaalde periode vastzet en daar dan een interest voor terugkrijgt. Dat is het principe van staking. Per project of coin die je kan staken, zijn er verschillen op het vlak van minimumhoeveelheid, rentepercentage en de minimum en maximum periode dat de coins vastzitten.

Hoewel er daar soms grote verschillen in kunnen zitten, zal het er altijd op neerkomen dat je een hoger rentepercentage zal krijgen afhankelijk van de hoeveelheid coins die je vastzet en de duur van de periode dat je ze vastzet. Hoe meer en hoe langer, hoe hoger het rentepercentage. Dat spreekt voor zich.

ETH 2.0 staking bij ProBit Global

Als je het voorbije half jaar niet onder een steen hebt geleefd, heb je vast al gehoord van Ethereum 2.0. Misschien hoorde je ook al dat je daarvoor ook kan staken? Om mee aan de kar van Vitalik Buterin te trekken, en van ETH 2.0, kan je een validator node opstarten. Daarvoor heb je een apparaat nodig dat 24/7 online is én 32 ETH dat je permanent staket.

Hiervoor krijg je momenteel nog een 9,1% interest. Heb je die 32 ETH echter niet, of wil je ze daarvoor niet betalen, dan kan je bij ProBit Global dankzij hun One-Click Staking al vanaf 0.0001 ETH meedoen en rente verdienen. ProBit Global rekent dan voor het onderhouden van de validator node machine niet meer dan 1% van die rente.

Andere lopende staking projecten

Een voorbeeld van een lopend staking project bij ProBit Global is voor DOGE. Stel dat je daar 1000 DOGE van in het programma van 60 dagen in staked, dan krijg je daar op het einde van die periode iets meer dan 1024,65 DOGE voor terug. Met een paar simpele muisklikken verdien je dus omgerekend naar de huidige prijs van $0,07 iets van een $1,72 op 60 dagen. Dat is natuurlijk niet het grote geld, maar als je er anders toch niets mee zou doen, dan kan je ze misschien beter tenminste toch iets laten opleveren?

ETHPlus (ETHP) geeft voor een periode van 30 dagen al een stakings percentage van 24% en voor 90 dagen loopt dat op tot een 36% percentage. Velas (VLX) heeft drie mogelijke stake periodes, n.l. 30 dagen (18%), 60 dagen (19%) en 90 dagen (20%). Ixinium (XXA) is het project met de hoogste percentages op dit moment. Stake je de XXA coin voor 30 dagen, dan krijg op jaarbasis 60% staking interest.

Krik je dat op naar 60 dagen of 90 dagen dan krijg je respectievelijk 72% tot wel 90% interest op jaarbasis. Stel dat je dus op dit moment de minimumhoeveelheid van 1000 XXA staket voor een periode van 90 dagen (t.w.v. $110), dan heb je binnen 90 dagen +/- 1148 XXA. Als de XXA gelijk blijft qua waarde, strijk je dus voor $16,28 aan verdiensten op.

PROB staking

De utility token van ProBit Global, de PROB, is net zoals bij andere grote exchanges in het leven geroepen als extra investeringsmiddel voor de exchange gebruikers en als alternatief om de trading kosten af te handelen. Hoe meer PROB in je bezit, of nog beter in je staking wallet, hoe meer voordelen je als gebruiker van de ProBit Global exchange zal hebben. De termen stake mining en trade mining die gebruikt worden op de exchange kunnen wel wat verwarrend zijn, daarom leggen we ze graag even verder aan jullie uit.

Stake mining

Dit is een passieve manier om meer PROB tokens te genereren. Je staket jouw PROB tokens voor een vaste periode van 180 dagen en krijgt een beloning daarvoor van 4% op jaarbasis. Tijdens die periode kan je je tokens niet terugtrekken of verhandelen.

Trade mining

Dit is een feature die vanaf begin mei 2021 zal verdwijnen, maar we vermelden hem toch nog even. Trade mining heeft betrekking op de tradingkosten. Afhankelijk van het aantal PROB dat je staket, krijg je handelskosten terugbetaald. Die vergoeding wordt automatisch omgezet in PROB op basis van de gemiddelde PROB prijs de voorbije 24 uur.

Bijkomend bij het staken en gebruiken van PROB komen nog andere voordelen kijken:

  • Lagere handelskosten tot wel 0,03%
  • Hogere referral bonussen
  • Toegang tot handelscompetities
  • Deelname aan Exclusives (50% korting op Top 200 tokens)
  • Met het gebruik van PROB krijg je de hoogste bonussen wanneer je IEO tokens aanschaft

Vond je dit artikel nou interessant en wil je staken op ProBit Global? Klik dan hier om jezelf aan te melden!

Voor meer info over ProBit, lees zeker eens onze review en de andere kennisbankartikelen over deze exchange.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN