ProBit

ProBit Global exchange review

In 2017 boven de doopvont gehouden en sinds november 2018 echt van start gegaan, is het van oorsprong Koreaanse ProBit Global een speler in de crypto-exchanges. Het is dan ook in die contreien vooral dat ze sterk staan. Waarom zouden wij uit de lage landen dan deze beurs interessant kunnen vinden, horen we jullie al denken? Dat gaan we proberen haarfijn uit te leggen in deze review.

Veiligheid eerst, snelheid als tweede, betrouwbaarheid als derde

ProBit Global heeft naar verluidt een erg strakke beveiliging. Tot 95% van de digitale activa worden offline in cold wallets bewaard. Tot op dit moment heeft de exchange nog geen beveiligingsproblemen gekend. Naast de gebruikelijke 2FA (2-factor authentication) biedt ProBit Global ook een bijkomende mogelijkheid om met een hardware oplossing je account te beveiligen. Dit zijn de zogenaamde U2F (Universal 2 Factor Authentication) toestellen waarvan Fido een gekend merk is.

Daarnaast beweren ze dat hun exchanges tot 1.5 miljoen orders per seconde kan verwerken. Exchanges inderdaad dat las je goed. ProBit is namelijk in praktijk opgedeeld in twee zakelijke entiteiten, n.l. ProBit Korea en ProBit Global. De eerste werkt geheel vanuit en is volgens de Koreaanse wet geregulariseerd. ProBit Global is de dochteronderneming en werkt vanuit de Seychellen. ProBit Korea is er specifiek voor de Koreaanse crypto-enthousiastelingen en ProBit Global is opgericht om de rest van de wereld te veroveren. (Ondertussen zijn de namen aangepast naar ProBit Global en ProBit)

Regularisatie wil zeggen dat als je wil genieten van het volledige potentieel van de ProBit Global exchange dat je je zal moeten kenbaar maken. En dat wil zeggen dat er aan de KYC regels zal voldaan moeten worden. KYC of know-your-customer wil in de praktijk zeggen dat je jouw account moet de-anonimiseren. Haal je identiteitsbewijs dus maar al boven en kam je haar in de juiste plooi want een selfie met dat ID-bewijs is een vereiste. Even ter verduidelijking, de KYC is geen verplichting. Je kan een ProBit Global account aanmaken en gebruiker blijven zonder te upgraden naar de zogenaamde Level 2 verification. Wil je een anoniem account blijven, blijf je dus in Level 1 verification, wat wil zeggen dat bepaalde functionaliteiten niet mogelijk zullen zijn. Hoe hoger je in verificatie gaat bijvoorbeeld, hoe hoger de dagelijkse of wekelijkse limieten zullen zijn.

Deposits en withdrawals

ProBit heeft geen zogenaamde fiat-on-ramp. Of toch zeker niet de ProBit Global tak. De ProBit Korea gebruikers kunnen, na verificatie tot minstens level 4, rechtstreeks vanuit Koreaanse banken deposito’s doen. Het is natuurlijk wel mogelijk om deposito’s te doen in alle cryptocurrencies die je kan verhandelen op de ProBit exchange. En dat zijn er heel wat!

Een héél brede waaier aan verhandelbare paren

Als je naast security nog een reden zou zoeken om deze beurs uit te proberen, dan is het immense aanbod misschien wel een goeie reden. De grootste coin-to-coin beurs noemen ze zichzelf en de letterlijke honderden verhandelbare paren zijn daar het bewijs van. Op Coinmarketcap stopte de lijst pas na 726 paren! De eerlijkheid gebiedt ons wel te stellen dat meer dan de helft daarvan een insignificant of bijna onbestaand volume had. Ruwweg een 300-tal handelsparen had een dagelijks volume boven de 10k USD. Dat is nog een ongehoord groot aantal. De meeste paren zijn beschikbaar in natuurlijk BTC, ETH, USDT en natuurlijk de Zuid-Koreaanse Won (KRW). In totaal wordt er op een doordeweekse dag ter waarde van ongeveer 4500-5000 BTC verhandeld.

Utility token PROB

Net zoals veel andere (grotere) exchanges, heeft ProBit Global een eigen utility token, die ze het ProBit Token (PROB) gedoopt hebben. Op het moment van schrijven was die +/- 0,26 USD waard. Deze hebben ze vooral in het leven geroepen zodat gebruikers van de exchange er bijvoorbeeld trading fees mee kunnen betalen. Je kan de token ook staken en ze zo dus inzetten om er interesten op te verdienen. Daar zal je jaar over jaar ongeveer 4% voor krijgen. Het is ook zo dat hoe meer PROB je in je staking wallet hebt, hoe lager  je trading fees zullen zijn. In het allerbeste geval (vanaf 100k gestakete PROB) verlaag je zo je trading fees tot een bodem van 0,03%. Interessant maar dan moet je wel “even” voor 26000 USD aan PROB tokens kopen.

Trading, withdrawal en deposit fees

Deposit fees bij ProBit Global zijn er niet (met uitzondering van WBX). De standaard trading fee die ProBit Global aanrekent is 0,20%. Hoe meer PROB je in je staking wallet hebt, hoe beter je fees zullen worden. Zo zijn er VIP levels tot 11 die bepalen hoe laag je trading fees kunnen gaan. Betaal je je trading fees in PROB en heb je minder dan 500 PROB in staking wallet, dan krijg je een korting van 10%. Withdrawal fees zijn natuurlijk ook belangrijk. Want na al die succesvolle trades willen we die zuurverdiende bitcoins of altcoins naar onze eigen wallet halen toch? Dat is niet gratis jammer genoeg, en niet goedkoop ook niet. Het is niet gemeen duurder dan op andere exchanges maar dus zeker geen reden om voor ProBit Global te kiezen. Bekijk vooral zelf eens onderstaande tabel en beslis zelf.

Gebruiksgemak en keuzemogelijkheden in design

Wat we wel een reden vinden om ProBit Global uit te proberen is de eenvoudige, verzorgde en vooral gemakkelijk zelf aan te passen look. Kies zelf tussen verschillende opties en welke onderdelen van het trading view je waar wil. Een leuk extraatje tegenover andere exchanges.

Launchpad voor IEO’s

ProBit Global profileert zich graag als de place to be voor nieuwe tokens en coins. Daarvoor hebben ze een speciale Launchpad op de website. Een plek dus waar nieuwe projecten, coins of tokens zich aan speciale voorwaarden kunnen lanceren als Initial Exchange Offerings. Vanaf 19 november start er zo een IEO voor het Dymmax Governance Token (DMX), een ERC20 token met als doel de lancering van een gedecentraliseerd platform waar het handelen in DeFi-opties mogelijk is zonder dat er een onderpand tegenover moet staan. Aankopen van deze DMX tokens is extra voordelig (tot 15% bonus) wanneer je aankoopt in WAVES of ERG.

Geen margin, wel FTX trading

Ben je al een iets geroutineerder trader en ben je op zoek naar een platform waar je met een hefboom kan handelen, dan zal je bij ProBit Global waarschijnlijk van een redelijk kale reis terugkomen. Margin trading is niet iets dat ProBit Global op dit moment aanbiedt. Wat ze wél aanbieden, en wat voor sommigen onder jullie misschien een opstap is naar margin, is het traden van FTX leveraged ERC-20 tokens. FTX is een aanbieder van cryptoderivaten (en cryptobeurs). Zij hebben ERC-20 tokens in het leven geroepen die overeenkomen met de onderliggende crypto in een short- of long-hefboom. BTCBULL is dan een 3x long positie BTC, BTCBEAR is een 3x short positie BTC. Voor meer info over FTX leveraged tokens, ga eens kijken bij FTX.com.

Conclusie

ProBit Global is wat ons betreft een veelzijdige exchange die tot hiertoe een veilige omgeving lijkt te zijn voor zijn gebruikers. Het aantal traders is de voorbije jaren ook enorm gestegen waardoor het qua reëel volume in de top 30 van de grootste beurzen stond. Op het vlak van aantal handelsparen laat ProBit Global minder dan een handvol beurzen voor zich. Het feit dat je het aanzicht van het tradingplatform naar je eigen zin kan aanpassen is tevens een leuke extra. Een prima mediaan cryptobeurs op het vlak van fees en mogelijkheden. Bij de beste van de klas wat betreft veiligheid en aanbod en misschien iets minder aantrekkelijk voor de trader met iets meer ervaring.

Vond je dit artikel nou interessant en wil je handelen op ProBit Global? Klik dan hier om jezelf aan te melden!

Disclaimer: Dit is een betaalde review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN