Bitcoin koers op weg naar $50.000 volgens Bloomberg analist

Senior commodity strateeg Mike McGlone, heeft in een Bloomberg rapport laten weten dat de Bitcoin koers $50.000 zou kunnen bereiken. Hij gaf aan dat het Bitcoin (BTC) gelukt is om de $30.000 grens te bewaken. Alhoewel we één keer kortstondig onder dit niveau daalden wisten handelaren de Bitcoin koers snel erboven te krijgen.

Hij merkte verder op dat het $30.000 niveau als een sterke support diende en dat toenemende institutionele acceptatie de Bitcoin koers zou kunnen doen stijgen tot $50.000 of hoger. De CEO van CryptoQuant, Kim-Young Ju, meldde eerder al dat instituties en whales nog steeds Bitcoin blijven kopen ondanks de relatief hoge Bitcoin koers, wat aantoont dat dit volgens hen ook een erg belangrijk niveau is.

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder!

Mike McGlone zei het volgende in het rapport:

“Ongeveer $30.000 is de drempel die wordt ondersteund door de opkomst van nieuwe institutionele beleggers en wereldwijde acceptatie als waarde-opslag. Onze grafiek geeft de mijlpaal weer van de 20-weekse voortschrijdend gemiddelde overschrijding van meer dan $20.000, wat we beschouwen als een extreem neerwaarts niveau in het geval van een risk-off swoon vergelijkbaar met 1Q20.”

Hij merkte verder op dat er voldoende bewijs is waaruit blijkt dat institutionele beleggers fondsen uit goud naar Bitcoin hebben verplaatst.

Volgens McGlone kwam deze institutionele interesse vooral door de Grayscale Bitcoin Trust, een beleggingsfondsbeheerder die institutionele beleggers een manier biedt om te investeren in Bitcoin via een meer traditioneel beleggingsinstrument.

Hij gaf tevens de volgende reden op voor de stijgende interesse:

“In een wereld die digitaal wordt, is het logisch om te verwachten dat er meer geld naar Bitcoin gaat en weg van edelmetalen.”

Het rapport citeerde verder dat er een afname te zien was van het totale bekende ETF-bezit aan goud. Terwijl het vertrouwen in Grayscale steeg en het kapitaal binnenstroomde, verzamelde de beleggingsfondsbeheerder steeds meer Bitcoin.

“Ons [onderzoek] toont de versnellende stromen naar Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) terwijl ze afnemen in het totale bekende ETF-bezit aan goud”, aldus de heer McGlone. “Met bijna 700.000 Bitcoins bereikt GBTC recordhoogtes, terwijl gouden ETF’s zijn gedaald tot ongeveer 107 miljoen ounces vanaf de piek in oktober, net boven de 111 miljoen.”

McGlone gelooft dat investeren tot 5% in Bitcoin een steeds verstandiger beslissing wordt en zei dat Bitcoin op schema ligt om tegen 2024 het risiconiveau van goud te evenaren. Hij zei zelfs dat Bitcoin nog minder vluchtig zou kunnen worden dan goud vanwege het vaste aanbod.

“Om deze mijlpaal te bereiken, moet Bitcoin misschien gewoon volhouden met waar het mee bezig is: waarderen in prijs en volwassen worden.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!