Elon Musk

Elon Musk zou een betaling in Bitcoin niet weigeren

In een recent Twitter-antwoord gaf de CEO van Tesla en SpaceX, Elon Musk, toe dat hij het niet erg zou vinden als hij in Bitcoin (BTC) zou worden betaald. Zijn verklaring kwam als een antwoord op Ben Mezrich, de auteur van Bitcoin Billionaires.

Een paar dagen geleden dook Ben Mezrich, de auteur van Bitcoin Billionaires: A True Story of Genius, Betrayal, and Redemption, op Twitter om aan te geven dat hij niet opnieuw zou weigeren om in Bitcoin te worden betaald. De tweet van Mezrich ging viral, nadat de zakenmagnaat Elon Musk besloot te reagereren met “ik ook niet”.

Dit is echter verre van de eerste keer dat de miljardair-ondernemer en tech-visionair ‘s werelds toonaangevende cryptocurrency noemt. Hij heeft afgelopen jaren meerdere keren over Bitcoin getweet en onthulde ook dat hij ook een klein deel aan BTC bezit (0,25 BTC). Voor de rest staat hij voornamelijk in de crypto-wereld bekend om zijn tweets over Dogecoin. In december vorig jaar tweette hij het volgende:

Door deze tweet steeg de munt met ongeveer 20%.

Het is echter ook vermeldenswaard dat hij ook aangegeven heeft dat hij niet zeker weet of cryptocurrencies een goede zaak zijn of niet. Musk heeft eerder gezegd dat hij “onverschillig is over Bitcoin” en vervolgde met:

“Dit maakt de cryptomensen een beetje boos, maar er zijn transacties die niet binnen de balans van de wet vallen. En er zijn natuurlijk veel wetten in verschillende landen. En normaal gesproken wordt voor deze transacties contant geld gebruikt. Maar om illegale transacties mogelijk te maken, moet contant geld ook worden gebruikt voor juridische transacties. Je hebt een illegale naar legale brug nodig. Dat is waar crypto binnenkomt.”

Of zijn standpunt omtrent cryptocurrencies nu veranderd is, in een tijd waarin regeringen besluiten om miljoenen euro’s, dollars en andere fiat-valuta’s bij te drukken, is niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat steeds meer populaire personen zich uitlaten over Bitcoin en cryptocurrencies, wat uiteraard goed nieuws is voor ons als crypto-supporters.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN