Bithumb

De Zuid-Koreaanse gaminggigant Nexon is van plan Bithumb over te nemen

De Zuid-Koreaanse crypto-exchange Bithumb bereidt zich voor op een overname van de Zuid-Koreaanse gaminggigant Nexon. De crypto-exchange zal naar verluidt voor 500 miljard WON worden overgenomen ($ 460 miljoen). Het nieuws werd gisteren naar buiten gebracht door het lokale mediakanaal Maekyung.

Nexon neemt alweer de derde crypto-exchange over

Eerder deze maand werden door beide partijen naar verluidt een memorandum van overeenstemming (MoU) ondertekend. Nexon is van plan om meer dan 65% van het bedrijf over te nemen. Mocht dit lukken dan wordt het bedrijf eigenaar van drie crypto-exchanges. Het bedrijf nam eerder al Korbit en Bitstamp. In 2017 kocht Nexon Korbit over voor circa $80 miljoen en in 2018 kocht Nexon Bitstamp voor circa $400 miljoen.

Bithumb was sinds augustus 2020 op zoek naar een koper. Bij de voorlopige biedingen die later in september werden gehouden, werden ook strategische en financiële investeerders, evenals buitenlandse en buitenlandse beheerders van private equity-fondsen, bij het biedingsproces betrokken.

De problemen en onzekerheden van Bithumb met de wetshandhaving in de afgelopen tijd zorgden echter voor vertraging in de verkoop. In september deed de politie een inval in het hoofdkantoor van de Zuid-Koreaanse cryptocurrency-exchange Bithumb vanwege verdenkingen van fraude. Dit heeft de verkoop uiteindelijk niet door laten gaan, maar de crypto-exchange blijkt nu alsnog overgenomen te gaan worden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN