Cryptomining

Koreaanse politie doet inval bij Bithumb vanwege verdenkingen van fraude

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Crime Investigation Unit van Seoul Metropolitan Police Agency heeft een inval gedaan bij de grootste Zuid-Koreaanse cryptocurrency-exchange Bithumb vanwege verdenkingen van fraude, meldde het lokale nieuwsplatform Seoul Shinmun.

Volgens de publicatie werd Lee Jung Hoon, de voorzitter van Bithumb Holdings en Bithumb Korea, vandaag ook gearresteerd nadat hij eerder was onderzocht omdat hij probeerde een deel van zijn activa naar het buitenland te verplaatsen, zonder dit te melden.

Seoul Shinmun merkte op dat de inval van vandaag werd veroorzaakt door de voorverkoop van Bithumb van 30 miljard won (ongeveer $25 miljoen) aan BXA-tokens in 2018. De beurs gaf ze uit voorafgaand aan de geplande overname door het in Singapore gevestigde blockchain-consortium BK Global, maar heeft ze uiteindelijk nooit vermeld nadat de deal niet doorging. Dit zou hebben geleid tot verliezen bij investeerders.

Vorige week ook al een inval bij Coinbit

Vorige week deed de politie van Seoul ook een inval in de kantoren van de Koreaanse cryptocurrency-exchange Coinbit, waarvan het management wordt verdacht 99% van zijn handelsvolumes te vervalsen.

Destijds zei Doo Wan Nam, hoofd bedrijfsontwikkeling in Azië bij MakerDAO, dat dergelijke acties in de toekomst kunnen worden verwacht, aangezien er in Korea strengere wetten voor crypto-bedrijven worden ingevoerd.

Do Wan Nam ging verder met:

“Het is niet de eerste keer dat een Koreaanse beurs wordt beschuldigd van fraude. Helaas, aangezien de nieuwe crypto-regelgeving in Korea ingevoerd wordt, kan dergelijk hardhandig optreden vaker voorkomen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN