Drie redenen waarom de Bitcoin koers zo hard gestegen is

De Bitcoin koers is zojuist voor de eerste keer ooit voorbij $33.000 gegaan. Op het moment van schrijven wordt de leidende cryptocurrency verhandeld voor $32.900, wat omgerekend ongeveer €26.800 is.

Naast de gigantische stijging van Bitcoin, gaat het ook goed op de altcoin-markt. Zo is duidelijk te zien dat de Ethereum koers de afgelopen 24 uur met ruim 6% gestegen is en zijn nieuwe jaarlijkse hoogtepunt van $782 bereikt heeft.

Hoewel een stijging natuurlijk altijd fijn is om te zien, is het wel de vraag hoe het komt dat de Bitcoin koers zo hard gestegen is. Sommigen vrezen namelijk dat de BTC-markt op het punt staat om zijn top te bereiken. Hierdoor is het belangrijk om te weten waarom de koningsmunt precies gestegen is. Hieronder hebben we drie verschillende redenen geïdentificeerd van de Bitcoin-stijging:

  • Bitcoin’s laatste stijging komt niet geheel toevallig op het moment dat de Amerikaanse dollar een dieptepunt bereikt heeft, dat in meerdere jaren niet meer gezien is, toen de laatste stimuleringswet werd aangenomen. Dit is een belangrijke reden waarom analisten denken dat de Bitcoin koers de afgelopen maanden zo hard omhoog gegaan is.
  • Een van de andere redenen van de recente stijging van Bitcoin is ook de vaak genoemde institutionele interesse. Door de economische-situtatie waar we ons momenteel in bevinden hebben veel instituties besloten om hun kasreserves om te zetten in andere activa, zoals goud en Bitcoin. Dit heeft ervoor gezorgd dat de vraag naar de koningsmunt enorm gestegen is, terwijl de verkoopdruk op beurzen bijna niet aanwezig is. De onderstaande grafiek, die onlangs gedeeld werd op Twitter, laat zien dat Bitcoin op het punt staat een periode in te gaan waarin er weinig verkoopdruk is in de orderboeken:
  • De laatste factor die gezien is, is het feit dat er veel short-liquidaties plaats hebben gevonden. Veel handelaren hadden posities openstaan waarin zij gokten dat de koningsmunt de komende tijd een correctie door zou gaan maken. Dit gebeurde echter niet en dit zorgde er voor dat er een hoop shorts geliquideerd werden, wat op zijn beurt weer een sneeuwbal-effect in gang zette. Sites die de short-liquidaties volgen, hebben aangegeven dat in het afgelopen uur meer dan $100 miljoen aan BTC-shortposities is geliquideerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!