Bittrex verwijdert Monero, Dash en Zcash van het platform

Slechts een paar dagen na de aankondiging van de schrapping van Ripple (XRP) na de SEC-beschuldigingen, heeft de bekende cryptocurrency-beurs Bittrex aangekondigd dat het nog drie munten van zijn platform gaat verwijderen. Interessant is dat het allemaal zogenaamde privacymunten zijn, namelijk Monero (XMR), Dash (DASH) en Zcash (ZEC).

Een exacte reden van de verwijdering is niet bekendgemaakt, echter zei de cryptocurrency-beurs gisteren in een verklaring dat het Monero, Dash en Zcash van zijn wereldwijde platform zal verwijderen.

Daarnaast gaf het aan dat het, na de marktverwijdering, zijn gebruikers tot 30 dagen de tijd geeft om de verwijderde tokens op te nemen. Het bedrijf waarschuwde echter dat de wachttijd in “bepaalde gevallen” zou kunnen worden verkort. Daarom adviseerde de beurs zijn klanten om de tokens zo snel mogelijk op te nemen.

Het is vermeldenswaard dat alle drie de cryptocurrencies zijn gedaald sinds de aankondiging. Binnen enkele minuten ging Monero van $169 naar $155, Dash van $102 naar $95, en ZCash zakte van $67 naar $60. Het is lastig om te zeggen wat voor effect dit nog meer gaat hebben op de koersen van de drie munten en of andere beurzen ook het voorbeeld van Bittrex gaan volgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!