Elon Musk crypto

Elon Musk gaat wellicht een cryptocurrency lanceren voor op Mars

De CEO van Tesla en SpaceX, Elon Musk, antwoordde “Ja” op een thread in de tweet van AI-onderzoeker Lex Fridman, die luidde: “De Mars-economie zal draaien op crypto.”

Elon Musk overweegt cryptocurrency voor op Mars

SpaceX is een particuliere lucht- en ruimtevaartfabrikant en streeft ernaar om tegen 2024 de eerste mensen naar Mars te sturen. Elon Musk, de oprichter van het bedrijf, wil zo snel mogelijk een “zelfvoorzienende stad op Mars” bouwen.

Mensen zijn al begonnen met het stellen van vragen over de wetten en het mogelijke ruilmiddel dat op de rode planeet zal worden gebruikt. Lex Fridman, een opmerkelijke onderzoeker op het gebied van kunstmatige intelligentie, voorspelde dat het een cryptocurrency zou zijn.

Gezien Musks voorliefde voor Dogecoin, vroeg een Twitter-gebruiker of de cryptocurrency DOGE zou zijn. Een andere gebruiker stelde Marscoin voor. Elon antwoordde met een simpele “Ja” op dit voorstel.

Elon Musk en cryptocurrencies

Vorige week had Elon de titel van voormalig CEO van Dogecoin aan zijn Twitter-profiel toegevoegd en getweet: “Eén woord: Doge.” Als gevolg van deze tweet schoot de prijs van DOGE met ruim 35% omhoog. Je kan dus wel zeggen dat de invloed van het technologie genie ook in de cryptocurrency-markt erg groot is.

Musk’s betrokkenheid in de cryptocurrency-markt was tot nu toe voornamelijk satirisch, net als zijn ‘favoriete cryptocurrency’ – Dogecoin. Toch heeft de tech-visionair vaak de de krantenkoppen gehaald met zijn opmerkingen over Bitcoin en cryptocurrency. Bovendien valt niet te ontkennen dat Musk een redelijk goed begrip heeft van de cryptomarkt. Het zou dus goed kunnen zijn dat Elon Musk in de nabije toekomst een eigen cryptocurrency voor de planeet Mars gaat introduceren, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat Musk ons allemaal weer voor de gek aan het houden is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN